Každodenní sladkosti dělají z dětí násilníky

Každodenní sladkosti dělají z dětí násilníky

Pravidelná denní konzumace bonbónů a jiných sladkostí škodí nejen zdraví. Podle posledních výzkumů má také přímou souvislost s agresivním chováním v dospělosti.

Britští vědci sledovali 17 415 dětí narozených v dubnu 1970 a vyhodnocovali údaje o jejich zdravotním stavu a životním stylu v 5 a 10 letech a pak v dospělosti.

Ve 34 letech za sebou mělo 35 z nich obžalobu z násilného trestného činu. Zatímco každodenní konzumaci sladkostí v dětství přiznalo 42 procent bezúhonných respondentů, mezi násilníky to bylo téměř 70 procent. "Zdá se, že existuje spojitost mezi dětskou stravou a agresivitou v dospělosti. I když mechanismus, jakým k tomu dochází, zatím neznáme. Je třeba pokračovat ve výzkumu," vysvětluje autor studie Simon Moore z univerzity v Cardiffu.

Výzkum, který byl zveřejněn v časopise British Journal of Psychiatry, je prvním svého druhu.

Jeho výsledky se prokázaly i s ohledem na další faktory, jako jsou poruchy chování v dětství, pohlaví dětí a výchova.

"Domníváme se, že problém je v tom, za jakých okolností rodiče dětem bonbóny a čokoládu nabízejí, nikoli ve sladkostech samotných," říká Moore a dodává: "Pokud je používají, jen aby nezdárného potomka uklidnili, mohou mu v pozdějším životě způsobit problémy."

Jiná teorie poukazuje na to, že strava příliš bohatá na cukry je celkově nevyhovující a může způsobit abnormální vývoj mozku v nejcitlivějším období.

ČTĚTE TAKÉ:
Obujte své děti do pohodlí!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud