7
Fotogalerie

Kdo je nejsladší koloušek Hollywoodu všech dob?

Unikátní série fotografií mladé legendy z roku 1956. Herec, režisér, skladatel, producent a scenárista oslaví v květnu 82. narozeniny.

Podívejte se s námi, jak vyzrál americký herec, dnes už legenda - Clint Eastwood. Na unikátních černobílých fotografiích z roku 1956 je mladému Clintovi teprve 26 let.

Herec, režisér, producent, scénárista a skladatel Clint Eastwood kromě Oscarů za filmovou tvorbu byl během své kariéry několikrát poctěn udělením významných cen, Rytíř krásných umění (1985) ve Francii, Pamětní cenu Irvinga G. Thalberga (1995) za soustavně vysokou kvalitu filmové produkce, Čestným Césarem (1998) za celoživotní tvorbu, Cenou za celoživotní dílo na MFF v Benátkách (2000). O šest let později získal cenu BAFTA za celoživotní dílo.

Vyjmenovávat všechny filmy, které ho proslavily, by vyšlo na dlouhý seznam. Jmenujme tedy pouze ty nejvýznamnější: Hodný, zlý a ošklivý, Pro hrst dolarů, Drsný Harry, Bledý jezdec, Nesmiřitelní, Madisonské mosty, Million Dollar Baby.

Rodina Clinta Eastwooda je velmi početná - má sedm dětí s pěti ženami a dvě vnoučata. Byl dvakrát ženatý a se třemi ženami má nemanželské děti.

Foto: Profimedia.cz

Hledáte vhodná sportoviště, holdujete pohybu? Navštivte také kdesportovat.cz a ocviceni.cz.


Nechcete hubnout sami? Navštivte náš FITweb.cz!

Doporučujeme

Články odjinud