Kdy jít k zubaři, držet dietu nebo přestat kouřit? Zeptejte se Měsíce!

Kdy jít k zubaři, držet dietu nebo přestat kouřit? Zeptejte se Měsíce!

Přírodní rytmy, zejména jednotlivé fáze Měsíce, mají velký vliv na to, zda budete v životě úspěšní, nebo nebudete. Vhodný okamžik realizace je mnohdy důležitější než samotná realizace.

Novoluní

V kalendáři je zakreslené jako černé kolečko. Je to krátká doba zvláštních impulzů, které působí na člověka, zvířata a rostliny. Pokud plánujete půst, pak tahle fáze je nejvhodnější, protože se nejlépe pročišťujeme. Je to také ideální doba na zbavení se špatných návyků, například kouření a podobně.

Pokračování 2 / 5

Přibývající Měsíc

Všechno, co byste měli svému tělu dodat a co ho posiluje, působí během těchto dvou týdnů dvojnásob příznivě. Čím Měsíc přibývá, tím hůře se léčí poranění a také pooperační stavy. Ani prádlo nebude dobře vyprané a v tomto období budete také snáze přibírat na váze. Je to naopak příznivé období pro aplikaci nejrůznějších obličejových masek.

Pokračování 3 / 5

Úplněk

V kalendáři je znázorněn jako světlé kolečko. Také v několika hodinách úplňku se u lidí, zvířat a rostlin projevuje patrná síla a změna směru měsíčních impulzů od přibývajícího k ubývajícímu Měsíci se pociťuje silněji než změna sil v novoluní. Pokud jste náměsíční, budete v této době častěji chodit ve spánku, rány budou více krvácet, zvyšuje se počet násilných trestných činů a nehod, rodí se hodně dětí a léčivé byliny, které v těchto dnech nasbíráte, mají větší účinek.

Pokračování 4 / 5

Ubývající Měsíc

Začíná třináctidenní fáze, která má zvláštní vliv zejména na plánování operací, které se „povedou“ lépe než jindy. Všechny namáhavé všední domácí činnosti a koníčky přesuňte do tohoto období. Zvláště všechny práce, které souvisí s čištěním, vyplavování a zbavováním, zvládnete teď lépe. Pokud jde o stravování, nepřiberete tak rychle jako v jiných fázích Měsíce. Je vhodná doba také na výsadbu rostlin, zejména kořenové zeleniny. Naopak je to nepříznivá doba na zušlechťování ovocných stromů. Pokud jde o zdraví, pak je tato fáze ideální pro operace a také pro nasazování zubních korunek a můstků. Také trhání zubů je lepší naplánovat na fázi ubývajícího Měsíce – zvláště když jde o zuby moudrosti. Je to též vhodné období pro odstraňování zarostlých nehtů, mytí oken, malování a natírání.

Pokračování 5 / 5

Měsíc ve zvěrokruhu

Všechno, co uděláte ve prospěch části těla, která je řízená slunečním znamením, jímž Měsíc právě prochází, je účinnější než v jiných dnech (výjimku tvoří chirurgické zákroky). Všechno, co zatěžuje nebo namáhá oblast těla, která je řízená znamením, jímž Měsíc prochází, je škodlivější než jindy. Bylo by dobré v těchto dnech neplánovat chirurgické zákroky.

Doporučujeme

Články odjinud