Kdy vyjet za zimními slevami do jiných zemí Evropy

Kdy vyjet za zimními slevami do jiných zemí Evropy

I v některých jiných evropských zemích již začaly zimní slevy. Hned po svátcích si lidé užívají výrazně nižších cen například v Rakousku, Polsku, Maďarsku, ve Velké Británii nebo ve skandinávských a pobaltských státech.

„Také na Slovensko se už teď dá jet za slevami, na rozdíl od jiných zemí Evropské unie, kde obchodníci čekají do začátku ledna. To se týká například Slovinska, Lucemburska nebo Belgie,“ říká Ondřej Tichota z Evropského spotřebitelského centra, které informace získalo od svých partnerských center v 28 zemích Evropy.

Ve většině obchodů v sousedním Německu se nápisy lákající na slevy objevují v posledním lednovém týdnu a vydrží obvykle 14 dní. Ve Francii toto období trvá obvykle od poloviny ledna do poloviny února.

„Zajímavé je to se slevami v Itálii. Ve většině regionů se ceny sníží první lednovou sobotu, což trvá do konce února či poloviny března. Oblíbená lyžařská střediska ale mají svoje pravidla, a tak v Trentino-Alto Adige a v Lombardii začínají 1. ledna, v Piemonte 2. ledna a například v Aosta Valley 10. ledna. Slevy tam končí obvykle trochu později než ve zbytku země, a to 31. března,“ uvádí Ondřej Tichota.

Jako poslední přichází na řadu Kypr, kde obchodníci sleví až první pondělí v únoru. Nejdéle si pak slevy užívají v Rumunsku, a to maximálně do poloviny dubna.

Více informací na www.coi.cz/esc

ČTĚTE TAKÉ:
Halina Pawlowská: Ještě že nejsem papež


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud