Když nemží ve městě nad Temží: Londýn

Když nemží ve městě nad Temží: Londýn

Tower of London přiblíží dobu Jindřicha VIII., ale budete-li pozorně prohlížete xpozice, zabere to skoro celý den. Pro přehled si vyjeďte na Londýnském oku a obhlédněte, kam se vydat.

Westminster Bridge, Parlament s Big Benem a Westminsterské opatství, poté Downing Street a přes St. James Park k sídlu královny. Pak směr na Piccadilly Circus, a už jen kousek na Trafalgarské náměstí. Je libo odtud vyrazit do Soho, Národní galerie či na náměstí filmových premiér Leicester Square? Jestli jste spíš na divadlo, co zajít do Southwarkuna Shakespeara přímo v jeho domovském divadle Globe?

Posnídejte v anglickém stylu talíře plné smažených vajec, slaniny, párků a k tomu samozřejmě čaj. Škody na dietě můžete dál páchat národní pochoutkou „fish and chips“. Ostrované jsou také velkými milovníky sýra, nejrozšířenější je Cheddar, Stilton, Red Leicester, Cheshire nebo Double Gloucester.

Červnové, srpnové a povánoční výprodeje návrhářů i nadnárodních prodejců lákají na Oxford Street a Covent Garden. Se zlatou kartou se můžete vydat do Bond Street a luxusních butiků v Arlington Arcades. Pro trochu punkovější image zkuste Camden Town.

Když si letenky zarezervujete dlouho dopředu přes nízkorozpočtovou společnost, výrazně ušetříte. Londýn disponuje 5 letišti, tak si zjistěte, kam přistanete a jak se odtamtud dostanete na místo určení. Pokud se létání bojíte, zkuste si dlouhé kodrcání autobusem přes kontinent zpestřit přespáním na trajektu.

Londýn je drahý – nejlepší je mít přátele či příbuzné v něm situované, kteří vás ubytují. Když jimi nedisponujete, ale chcete bydlet levně, zkuste www.london-discount-hotel.com nebo www.hostels.com/london. Pokud peníze nejsou překážkou, pak si vesele vybírejte z bohaté nabídky na www.booking.com/city/gb/london.html.

„Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu My Life.„


Chcete vědět víc o Londýně?

Doporučujeme

Články odjinud