Keira Knightley, Salma Hayek a Gillian Anderson bojují za práva žen v Afghánistánu

6 komentářů

styx6
5. května • 16:32

kiburi: a co hrušňové květy?
styx6

niki.6
13. března • 14:15

Můj názor je, že ty ženy jsou v tomto duchu vychovávány, vyrůstají v tom. Něco jiného by bylo, kdyby někdo západní ženu nutil se takto chovat. Pro ně je to přirozené a normální jako pro nás náš život. A souhlasím s Trudou, že u nás je spousta problémů a je fajn si nejdřív zamést před vlastním prahem, než kritizovat někoho jiného. Máme co nejkvalitněji žít vlastní život a nehodnotit něčí jiný, o kterém toho mnoho nevíme.

kiburi
11. března • 0:42

šiška: nic moc o tom pro nás tak jiném světě nevíš. Chlapa v burce by okamžitě poznali, chlapi mají jinou chůzi než ženy. Myslím, že ženy například v Sjednocených arabských emirátech ( třeba Dubaj ) nebo v Kuvajtu by s námi neměnily. Mají "svobody" víc, než si umíme představit. Ovšem za jiných podmínek a předpokladů.
Afganistán bohužel mezi takové "civilizované" země už přes 40 let nepatří...
Každé náboženství neprovází těžký fanatismus. Náboženství v původním účelu byl návod, jak žít a přežít v souladu s okolním světem. To, že -ismy zneužívají psychotici, je bohužel jednou z temných stránek lidské společnosti od samých počátků její existence. Asi tak. Ve zkratce.

šiška
9. března • 11:42

Neumím si představit být zahalená od hlavy až k patě jako strašidlo. Je to nesvobodné a traumatizující. Chlap tam může vše na světě a ženy jsou tam brány jako ovce na plození dětí, chudinky, vypadají jak můry až z nich jde strach. Klidně pod těma hadrama může být i chlap nebo maskovaný vrah,brr. Každé náboženství je těžký fanatizmus velmi omezující, jde to až za hranice normálnosti a hlavně svobody. Ach jo, příroda byla hodně ožralá když nás tvořila.

lebahu
9. března • 11:25

Truda: Něco podobného jsem chtěla napsat... a ještě přidám, že po "západních" ženách se krom výše zmíněného chce aby dřely a vydělávaly jako chlap, byly vzorné hospodyňky a supermatky. Nic není černobílé, konec konců i u nás je spousta nešťastných a týraných žen, kterým zákon nepomůže...

Truda
8. března • 23:56

Ať se nepletou do vnitropolitických věcí na opačném konci světa a řeší raději věci doma. Ať žena není zobrazována jako kus masa v každé reklamě, ať na ni společnost netlačí, že musí být mladá, dokonalá a sexy, ať západní ženy nevypadají pořád jako samice v říji, hledající samce k páření... Ať je západní žena i něčím jiným než symbolem pohlavního styku.Ať bulvár pořád neřeší, která zhubla, jaká má která prsa, s kým souloží, jak stárne a přestává být pro muže žádoucí... Toho všeho jsou muslimské ženy ušetřeny. Nedivím se, že muslimové vidí v "sexy" vypadajících a chovajících se západních ženách .... děvky.

Doporučujeme

Články odjinud