Klára Doležalová: "Manžel málem upadl do sebevědomí!"

Klára Doležalová: "Manžel málem upadl do sebevědomí!"

Ačkoliv manžel moderátorky Kláry Doležalové (35), srbský podnikatel Miodrag Maksimovič, žije v Česku již řadu let, pořád se nenaučil dobře česky. A svou ženu tím mnohdy rozesměje. Naposledy prohlásil, že mu bylo tak hrozně, "až jsem málem upadl do sebevědomí!". Myslel tím ovšem bezvědomí.

Na svého chotě ale Doležalová jinak nedá dopustit. Měla prý nádhernou svatbu, na kterou nikdy nezapomene, a má šťastné manželství. Jak zdůrazňuje, není to bohužel u lidí až tak obvyklá věc. Šťastný domov Maksimovič utužuje dárky, které své ženě vozí ze svých dalekých cest. "Moc mě tím vždycky potěší, protože vím, že na mě myslí," přiznává Korzu Doležalová.

Když je Miodrag na cestách, Klára uklízí. K domácím pracím prý odpor nemá. Bez mrknutí oka vyžehlí hromadu prádla a nevadí jí ani denně uklízet. Přiznává ale, že nerada vyváří.

"Nesnáším ustavičné vaření a nechci v kuchyni trávit tři hodiny nad jídlem, které se pak za tři minuty sní," prozrazuje Klára. Proto se mnohem raději stravuje po restauracích. Miluje zeleninu, ryby a sýry, ale občas neodolá ani šťavnatému argentinského bifteku. Tehdy prý každého vegetariána lituje.

Klára Doležalová s dcerou Natálií

Potí se u Kynychové a v tropech Když má Klára chvíli volna, chodívá se potit ke cvičitelce Hance Kynychové. Pokud do fitcentra nemusí, pak jde do solárka, do páry či vířivky, nebo relaxuje na zahradě. Baví ji sekat trávu, plít plevel a přesazovat květiny a keře na záhoncích.

Jak o sobě Doležalová tvrdí, vydržet s ní je lehké. "Jsem pohodářka, nesnáším hádky a konflikty. K lidem bývám tolerantní, nechávám je žít. Když mne nebaví televize, vypnu ji a nenadávám, ve společnosti lidí, kteří mi nesedí, se nezdržuji. Když mě přepadne ´blbá nálada´, někam se schovám a jsem radši sama, třeba s knížkou," vysvětluje bývalá modelka.

Letošní zimu se Klára s Miodragem a dcerkou Natálkou (6) chystají opět navštívit teplé kraje. K moři Doležalová utíká ráda, v létě jezdívá na Jadran, v zimě do exotických končin. A když není čas na daleké cesty, pak postačí třeba rodinný výlet do nějakého evropského velkoměsta. Jako příklad uvádí prodloužený víkend v Římě.

"Tam je nejlépe na jaře. A vezměte si s sebou dobré tenisky - nejlepší je totiž proběhnout ho pěšky," radí půvabná moderátorka.

Doporučujeme

Články odjinud