Klára Doležalová: "Nechci, aby dcera byla po mně!"

Klára Doležalová: "Nechci, aby dcera byla po mně!"

Moderátorka Klára Doležalová (35) je i ve čtvrtém měsíci těhotenství stále čilá. Nevolnostmi netrpí, a tak vesele moderuje v televizi a má čas i na charitu.

Proto Doležalová přišla spolu s dalšími kolegy, kteří mají co do činění s mluvením - tiskovou mluvčí Evou Jurinovou, hercem Martinem Dejdarem a moderátorkou Jolanou Voldánovou -, otevřít novou logopedickou kliniku na pražském Karlově náměstí. Při té příležitosti prozradila, že doufá, že její dcera Natálka nebude jako ona moderátorkou.

"Nechci, aby šla dcera v mých stopách. Raději bych, aby byla třeba nějaká vědkyně," svěřila se Korzu Doležalová.

Klára začínala svoji kariéru v pořadu O poklad Anežky České, kde si vyzkoušela moderování po boku mistra v oboru Marka Ebena. Základy rétoriky se ale naučila už na škole.

"Na herecké škole jsme měli kurzy moderování. Měla jsem možnost naučit se pracovat s mikrofonem a správně mluvit. To mi dost pomohlo. Ale pořád si stojím za tím, že skutečnou praxi nic nenahradí," tvrdí budoucí dvojnásobná maminka.

Při moderování se dnes Klára cítí už jako profesionálka. Málo co ji prý dokáže rozhodit a ve svém oboru se ničeho nebojí.

"Ne, že bych byla tak sebevědomá, ale myslím si, že člověk se prací naučí hodně. Všechno se pořád vyvíjí a zrovna v téhle branži, myslím, moderátoři zrají jako víno. Narozdíl třeba od herců," stojí si za svým Doležalová.

Doporučujeme

Články odjinud