Klouzek se slizkým kloboučkem je vždy jedlý: Vyzkoušejte kaviár, ragú i karbanátky

25. 9. 2022
Jsou oslizlé a často září výrazně žlutou barvou, přesto na ně řada houbařů nedá dopustit. Houby zvané klouzky jsou sice náročnější na přípravu, protože je před vařením musíte zbavit slizu, zato vás pak odmění skvělou chutí. V jakých receptech oceníte jejich chuť nejvíce?

Kaviár z klouzků

Suroviny

asi 500 g klouzků
1 velká cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
citron
2 lžíce oleje
pažitka

Postup

Houby nakrájíme na plátky a na lžíci rozehřátého oleje opečeme doměkka. Zvlášť si na další lžíci oleje orestujeme nakrájenou cibuli skoro dozlatova. Klouzky i cibuli necháme vychladnout a pak oboje dohromady umeleme na masovém strojku. Pak dochutíme solí, pepřem, utřenými stroužky česneku a podle chuti citronovou šťávou. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku. Mažeme na plátky pečiva nebo na topinky.

Proč mají být houby běžnou součástí jídelníčku? Podívejte se na video:

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Katalog zboží na Dámě Další zajímavé věci

Horoskopy

Mars je v kvadratuře s vaším znamením, proto si dávejte pozor při komunikaci s blízkými. Na cizí osůbky si nedovolíte, ale doma nebo v práci budete předpojaté. Je možné, že vám nějaký…