Knihovnice Eva Drahošová: Jaká by byla jako první dáma?

17 komentářů

Mata69
22. ledna • 22:25

iva14: doporučuji k pročtení https://www.popravde.cz/, kdyby nic jiného, jsou tam konkrétní odkazy na zdroje. A odkaz na tyto stránky je na stránkách hoax.cz, který není zrovna z party dezinformačních webů. Aby to bylo objektivní, vyjadřuje se to k oběma kandidátům.

Mata69
22. ledna • 22:24

Mě na celé prezidentské kampani fascinuje to, jak nějaký pochybný server, nebo přímo dezinformační server, vypustí něco do světa a ono se to šíří dál jako lavina. A lidé v diskuzích rádi tyhle stokrát omílané "pravdy" omílají taky, aniž by tušili jejich původ. Jedno z takových tvrzení je to o paní Drahošové. Objasnění viz třeba zde https://www.popravde.cz/o-drahosovi#manzelka-jiriho-drahose-prohlasila-ze-ceska-televize-je-na-jejich-strane. Je to tam i s odkazem na zdroj, na rozdíl od "psali v Blesku".

iva14
22. ledna • 21:22

Elynor: Asi Vám chybí hádky, nebudu už nic s Vámi komentovat.
Pěkný večer.

Elynor
22. ledna • 16:08

iva14: aha. Takže vůbec není jisté, zda to, co píšete, paní Drahošová skutečně řekla. A takhle vznikají nejrůznější fámy a pomluvy... a z toho žije bulvár. A najdou se lidi, kteří to okamžitě považují za bernou minci, bez jakékoli verifikace, nebo aspoň pokusu o ni. No, co už. Ale kdyby někdo takto bez důkazu napsal o vás, že jste zaručeně někde něco řekla, třeba že budete volit Drahoše :-)) taky by se vám to asi moc nelíbilo...

iva14
21. ledna • 20:49

Elynor: Odkaz dnes asi těžko dám, nepamatuji si přesně, možná bylo od několika blogerů . Politické dění mě zajímá již několik let, tak sleduji a dělám si názor. Celkem je jedno, Země se nepřestane otáčet, z prstu jsem si nevycucala. Nakonec je to můj názor a nenutím Vás nijak ke shodě. V rodině i mezi přáteli se bavíme celkem otevřeně a pouze 2 osoby měly jiný postoj. Jsou tvrdí zastánci ODS - a nic jiného. Neříkám, že všude tak funguje, ale považuji za věci dialogu otevřené. Taky respektuji názory jiných, nezatracuji přátele pro jiný pohled na cokoliv. Nepamatuji se, že by Olga Havlová, Lívia Klausová nebo Ivana Zemanová se tak okatě třepala na nějaké komentování žurnalistům - pisálkům.
I poznámka pí. Drahošové o diskuzi ve stoje byla trochu víc než trapná.
Jinak z dřívějších úsudků o podpisu akčního p. Drahoše o výzvě vědců každý /myslím si/ normální, běžný občan pochopí pozadí.
Mějte se hezky a pěkný večer.

Elynor
21. ledna • 2:15

helza: tak to já tuším, protože se o tom doma bavíme, a i v práci. Tedy samozřejmě nevím, jestli ten člověk, který řekl "budu volit pana X", nakonec opravdu dal lístek pana X do obálky. A taky se nikoho na to přímo neptám, nicméně pokud někdo sám od sebe sdělí v řeči, koho preferuje, tak potom tuším :-))

Elynor
21. ledna • 2:10

iva14: dobře, tak dejte odkaz, kde jste to četla, idnes já čtu celkem často a neviděla jsem to. Tam naopak psali, že rozhovor s paní Drahošovou bude příští týden. Jinak máte pravdu v tom, že pokud někdo kandiduje na prezidenta, tak to asi nebude "běžný člověk". Ani by neměl být. Měl by to být někdo, kdo má jisté předpoklady na to, aby mohl vykonávat nejvyšší funkci ve státě. Zviditelňovat se logicky musí, protože od té doby, co máme přímou volbu prezidenta, se musí dozvědět i poslední Franta z hospody, kdo jsou kandidáti. Aby se mohl orientovat a rozhodnout. Samozřejmě se zviditelňují všichni kandidáti, a současný prezident má v tomto výhodu, toho jsme viděli už pět let a víme, jak tuto funkci vykonával. Ostatní kandidáti se tedy museli zviditelňovat tak, aby měli voliči šanci se o nich něco dozvědět. Takže nerozumím tomu, proč je podle vás zviditelňování se špatné. Hodnotit inteligenci a zdravý rozum paní Drahošové - a ostatně kohokoli jiného - podle tak obecných a vágních informací, jako jsou v tomto článku, je dost odvážné. A nakonec - třebaže i pro mě byli někteří kandidáti na funkci prezidenta nevolitelní, snižovat se k pomlouvání jejich manželek nikdy nebudu.

helza
20. ledna • 20:12

iva14: Ono "Pro nás i okolí" představuje koho? Já osobně netuším, koho budou volit mé děti, koho bude volit širší rodina, natož sousedé považuji za jejich zcela soukromou věc - proto jsou to volby, hlasy hážeme do urny a chystáme do obálky za plentou. Takže nechápu, co to máte za okolí, v němž víte, co kdo bude volit a kdo je pro koho nepřijatelný. A pokud si nemykáte, pak nevím, koho si mám představit pod pojmem "nás".

iva14
20. ledna • 19:24

Elynor: Blesk jsem nečetla. Ohromilo mě to v článku asi na iDnes. Pí.Drahošová se zbytečně a trapně zviditelňuje i s p. Drahošem, aby vyvolávali dojem běžných lidí. Což nikdy nebyli - spíš funkcionáři, stát. úředníci mimo realitu. Její výroky jsou hodně zajímavé. Co vím, je dost ambiciózní žena, ale inteligence a zdravého rozumu nemá dostatek. Jistě nás nějaká její moudra překvapí.
P. Drahoš pro nás i okolí je nevolitelný.

Elynor
20. ledna • 13:11

Tak za prvé - stačí napsat jeden příspěvek, opakováním téhož se tomu nedodá větší důraz :-) Za druhé je to lež. Schválně jsem si to našla, a nešlo o rozhovor, ale o článek v Blesku, kde psali, že to údajně paní Drahošová někde někomu soukromě řekla. No, o Blesku mám dávno svoje mínění, a nepovažuji cokoli, co tam píšou, za relevantní. Ostatně jsem si všimla, že Blesk pomlouvá oba kandidáty měrou nerozdílnou, o Zemanovi byl článek hned vedle. Takže kdo chce, ať tomu věří, ale bulvár zůstane bulvárem a drby drbama. Informační hodnota nula.

ok2
20. ledna • 7:44

JanaJanska: Ano, jestli to řekla , tak se můžeme těšit na další moudra, která z ní budou padat....

JanaJanska
20. ledna • 0:56

Paní Drahošová je společenská buranka. Teď jsem četla rozhovor s ní, kde řekla, že by bylo třeba dát do požadavků na duel, že tedy duel má trvat hodinu a půl a pro oba kandidáty ve stoje. Přitom se ví, že současný prezident má nemoc nohou. Je to slušná žena ?? Dále se prořekla, že ČT fandí manželovi ale nesmí se to říkat... pro mne slepice...

JanaJanska
20. ledna • 0:56

Paní Drahošová je společenská buranka. Teď jsem četla rozhovor s ní, kde řekla, že by bylo třeba dát do požadavků na duel, že tedy duel má trvat hodinu a půl a pro oba kandidáty ve stoje. Přitom se ví, že současný prezident má nemoc nohou. Je to slušná žena ?? Dále se prořekla, že ČT fandí manželovi ale nesmí se to říkat... pro mne slepice...

Elynor
19. ledna • 22:56

K tématu - mě to zajímá, jako takové letmé seznámení se s chotí kandidáta. O paní Zemanové jsem si přečetla též, a ne poprvé, jsem prostě zvědavej tvor. Tady ta paní vypadá docela sympaticky, klidně bych s ní šla na kafe :-)

Elynor
19. ledna • 22:53

mambule: co to? Jaké vibrátory, kde? Nic takového tu nikde nevidím... ty reklamy okolo článků se mění, tak jestli tam byly vibrátory, tak teď je tam životní pojištění či co :-)

mambule
19. ledna • 4:44

To by jeden neřekl, kam všude Drahoše nacpou. I mezi vibrátory :-)

iva14
18. ledna • 21:24

Paní Drahošová tam ještě nesedí, tak nedělejte předčasné závěry a mediální masáž.

Doporučujeme

Články odjinud