Upečte si nejlepší koblihy na světě: Zkuste recept na masopustní či s tvarohem

3 komentáře

SandraN
20. ledna 2023 • 16:06

No, ono se těm tepelným úpravám dá říkat všelijak. A taky to dokládá lidová slovesnost.PEKLA VDOLKY Z BÍLÉ MOUKY, SYPALA JE PERNÍKEM....
TA NAŠE MAMINKA RÁDA MĚ MÁ, KDYŽ PEČE LÍVANCE, JISTĚ MI DÁ....Takže nad tím lze zamhouřit oko. Podplamenice se dělaly na tálu a taky se říkalo, že se pečou. Babička vdolky skutečně pekla nasucho v troubě, aby je měl děda dietní. Mezi námi, dělám to zrovna tak. Ušetří se olej a fakt to je zdravější.Na ty koblihy mám vzpomínku. Dávnou. Kdysi, kdy o internetu nebyly ani potuchy a já byla čerstvě vdaná, otevřela jsem darovanou knihu Kuchařka naší vesnice. Byla na tehdejší dobu drahá. Dostala jsem ji, abych se podle ní učila vařit. O zabijačce tam byly celé dlouhé statě i o všem možném, ale recept na koblihy tam byly psán na celé stránce A4. To nesvedu. Řekla jsem si. Ke koupi byly různé sešity. Jmenovaly se tématicky. Co vše z mletého masa.... Pečeme na Vánoce.....měla jsem jich několik. Otevřela jsem ten se sladkými pokrmy, a koblihy byly na pár řádcích. To svedu. Řekla jsem si. A podle těch levných obyčejných sešitů jsem se toho hodně naučila.
Dneska koukám na facebook, top recepty, mimibazar a jinam. A musím říct, na stará kolena, hodně jsem si obohatila repertoár.

Lucie
18. ledna 2023 • 7:23

Klasické koblihy smažíme.....jak může být nadpis upečte si koblihy....

Sabi
18. ledna 2023 • 11:25

@Lucie: Tady ti mladí blbecci zmasti co se da, nejen pravopis.

Doporučujeme

Články odjinud