No, ono se těm tepelným úpravám dá říkat všelijak. A taky to dokládá lidová slovesnost.PEKLA VDOLKY Z BÍLÉ MOUKY, SYPALA JE PERNÍKEM....TA NAŠE MAMINKA RÁDA MĚ MÁ, KDYŽ PEČE LÍVANCE, JISTĚ MI DÁ....Takže nad tím lze zamhouřit oko. Podplamenice se dělaly na tálu a taky se říkalo, že se pečou. Babička vdolky skutečně pekla nasucho v troubě, aby je měl děda dietní. Mezi námi, dělám to zrovna tak. Ušetří se olej a fakt to je zdravější.Na ty koblihy mám vzpomínku. Dávnou. Kdysi, kdy o internetu nebyly ani potuchy a já byla čerstvě vdaná, otevřela jsem darovanou knihu Kuchařka naší vesnice. Byla na tehdejší dobu drahá. Dostala jsem ji, abych se podle ní učila vařit. O zabijačce tam byly celé dlouhé statě i o všem možném, ale recept na koblihy tam byly psán na celé stránce A4. To nesvedu. Řekla jsem si. Ke koupi byly různé sešity. Jmenovaly se tématicky. Co vše z mletého masa.... Pečeme na Vánoce.....měla jsem jich několik. Otevřela jsem ten se sladkými pokrmy, a koblihy byly na pár řádcích. To svedu. Řekla jsem si. A podle těch levných obyčejných sešitů jsem se toho hodně naučila.Dneska koukám na facebook, top recepty, mimibazar a jinam. A musím říct, na stará kolena, hodně jsem si obohatila repertoár.
Klasické koblihy smažíme.....jak může být nadpis upečte si koblihy....
@Lucie: Tady ti mladí blbecci zmasti co se da, nejen pravopis.
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.