Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky požití alkoholu sice vědci stále nevyvinuli, máme ale pár tipů, jak důsledky bouřlivých oslav snížit na únosnou míru. Zkuste je všechny a uvidíte, že vám bude lépe!

Voda

Ať už budete pít cokoliv, snažte se alkohol prokládat vodou. Neopijete se tak moc a tak rychle, takže je šance, že se dožijete půlnoci a dokonce si ji budete i pamatovat.

Navíc voda krásně zředí alkohol a tělo nebude mít takový problém se s ním vypořádat. A také je šance, že tak zabráníte rannímu bolehlavu!

Pokračování 2 / 8

Poctivá polévka

Dílo je dokonáno, právě jste se vzbudila po náročném večírku a kocovina se rozjíždí v plném proudu. Určitě není na škodu mít připravený pořádný domácí vývar obohacený několika stroužky česneku.

I když váš žaludek protestuje, zkuste do sebe dostat alespoň několik lžic. Když může silný vývar zabírat na chřipku, proč by nemohl na kocovinu? Vždyť je to vlastně taková chřipka z vína, že ano.

Pokračování 3 / 8

Kinedryl

Pamatujete si ještě na dobu, kdy se vám dělalo v autě či autobuse špatně od žaludku, a pokud vám rodiče zapomněli naordinovat Kinedryl, modlili jste se, aby měli po ruce alespoň igelitový pytlík? Právě Kinedryl tiší žaludeční nevolnost, kterou způsobuje i kocovina, takže celkem efektivně zabírá i na nevolnost po požití alkoholu.

Pokračování 4 / 8

Smoothie

Zapomeňte na kafe, Coca-Colu a podobné splašky. Pokud máte možnost, udělejte si smoothie z čerstvého ovoce. Velká nálož vitaminů vašemu alkoholem oslabenému tělu opravdu pomůže a dodá potřebnou energii a živiny, o které jste se veselým popíjením připravila. Navíc skvěle chutná!

Pokračování 5 / 8

Zdravé jídlo

V té nejhorší kocovině má většinou člověk největší chutě na takzvané „prasárny“. Pro cokoliv smaženého je i schopný vstát z postele. Zkuste se ale těchto choutek vyvarovat, olejem nacucaný smažák ani blafy z fast foodu vašemu tělu rozhodně nijak neprospějí.

Raději si dejte něco lehkého a zdravého, plátek krůtího masa a zeleninový salát rozhodně udělají větší službu, nebude vám těžko a tělo dostane další porci vitaminů.

Pokračování 6 / 8

Pitný režim a citron

Snažte se pít co nejvíce tekutin. Prospěje vám především čistá voda, kterou je dobré si ochutit citronem. Citrony jsou přirozeným zdrojem hořčíku, draslíku a vápníku. K tomu mají mnoho elektrolytů, takže mohou hydratovat tkáně v těle a zároveň odplavovat toxiny. Pro vás je to velký přísun energie, tělo zase bude mít sílu zbavit se alkoholových nečistot.

Pokračování 7 / 8

Plavání

Pokud to jen trochu půjde, pokuste se o nějaký pohyb. Na kocovinu skvěle funguje plavání, je pro mejdanem zmožené tělo nenáročné. Voda vás krásně probere a pohyb rozproudí krev, takže se začne rychleji zbavovat škodlivých látek. Jestliže se vám nechce do bazénu, zkuste alespoň procházku. I čerstvý vzduch vám udělá dobře.

Jak správně plavat? Podívejte se na video:

Pokračování 8 / 8

Spánek

Snažte se dopřát tělu po náročné noci dostatek spánku. Únava je půlka kocoviny a nedostatek spánku situaci akorát tak zhorší. Jelikož po silvestru je svátek, není problém dospat ztracený čas a nechat tělo trošku odpočinout.

Doporučujeme

Články odjinud