Koláč s tvarohem a kysanou smetanou | Zdroj: bileplus.cz

Zdroj: bileplus.cz

Koláč s tvarohem a kysanou smetanou

Mléčné výrobky jsou zdrojem plnohodnotných a dobře stravitelných bílkovin a řady vitamínů a minerálních látek. Mléko a produkty z něj mají prokazatelné příznivé účinky na naše zdraví. Připravte si moučník podle našeho receptu a nebudete litovat.

Koláč s tvarohem a kysanou smetanou

Ingredience:

Těsto :

280 g polohrubé mouky 200 g tuku 2 žloutky špetka soli mouka na vál máslo a mouka na vymazání a vysypání plechu

Náplň :

500 g tučného tvarohu 4 vejce 250 g moučkového cukru (můžeme dát méně cukru a přidat hrozinky) 500 ml zakysané smetany špetka soli Zahradní ovoce na ozdobu (rybíz, jahody, angrešt…)

Postup :

1. Mouku se solí promneme s tukem. Přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto.

2. Tvaroh osolíme a našleháme dohladka s cukrem, vejci a smetanou.

3. Těsto rozválíme a opatrně přendáme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

4. Těsto na plechu vytvarujeme tak, aby byly pokryty boční stěny plechu.

5. Propíchneme vidličkou a ve středně horké troubě zpola upečeme.

6. Potřeme náplní a dopečeme.

7. Koláč ozdobíme ovocem dle chuti a fantazie.


Přednosti mléka a mléčných výrobků:

• Důležité pro stavbu tkání, hormonů a protilátek • Zlepšují funkci štítné žlázy • Prevence osteoporózy • Zlepšují proces krvetvorby a správnou činnost mnoha enzymů • Nezbytné pro správný vývoj kostry • Podporují správný růst a aktivitu prospěšných bakterií • Zkvalitňují složení mikroflóry zažívacího ústrojí • Součástí redukčního programu

Doporučujeme

Články odjinud