Koláč s tvarohem a kysanou smetanou

12. 7. 2015
Koláč s tvarohem a kysanou smetanou | Zdroj: bileplus.cz
Mléčné výrobky jsou zdrojem plnohodnotných a dobře stravitelných bílkovin a řady vitamínů a minerálních látek. Mléko a produkty z něj mají prokazatelné příznivé účinky na naše zdraví. Připravte si moučník podle našeho receptu a nebudete litovat.

Koláč s tvarohem a kysanou smetanou

Ingredience:

Těsto :

280 g polohrubé mouky 200 g tuku 2 žloutky špetka soli mouka na vál máslo a mouka na vymazání a vysypání plechu

Náplň :

500 g tučného tvarohu 4 vejce 250 g moučkového cukru (můžeme dát méně cukru a přidat hrozinky) 500 ml zakysané smetany špetka soli Zahradní ovoce na ozdobu (rybíz, jahody, angrešt…)

Postup :

1. Mouku se solí promneme s tukem. Přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto.

2. Tvaroh osolíme a našleháme dohladka s cukrem, vejci a smetanou.

3. Těsto rozválíme a opatrně přendáme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

4. Těsto na plechu vytvarujeme tak, aby byly pokryty boční stěny plechu.

5. Propíchneme vidličkou a ve středně horké troubě zpola upečeme.

6. Potřeme náplní a dopečeme.

7. Koláč ozdobíme ovocem dle chuti a fantazie.


Přednosti mléka a mléčných výrobků:

• Důležité pro stavbu tkání, hormonů a protilátek • Zlepšují funkci štítné žlázy • Prevence osteoporózy • Zlepšují proces krvetvorby a správnou činnost mnoha enzymů • Nezbytné pro správný vývoj kostry • Podporují správný růst a aktivitu prospěšných bakterií • Zkvalitňují složení mikroflóry zažívacího ústrojí • Součástí redukčního programu

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Od nového vztahu si mnohé slibujete, a proto splníte své lásce, co jí na očích uvidíte. Jen si dávejte pozor na to, ať to nepřeženete. Nakonec by vám zbyly oči pro pláč. Románek je čerstvý…

Nejčtenější články

Doporučujeme