KOLIK PODOB MÁ DUB aneb představujeme novinky v dubových podlahách

KOLIK PODOB MÁ DUB aneb představujeme novinky v dubových podlahách

Jaro je obdobím, kdy se na trhu objevují novinky od výrobců interiérového zařízení. Aby také ne! Kromě toho, že se všichni probouzíme ze zimního spánku a čerpáme zbrusu novou energii, začínáme stavět, rekonstruovat a zařizovat naše domovy. Hledáme zajímavé nápady a neokoukaný design, abychom svůj interiér vyladili skutečně do puntíku.

Své o tom ví i výrobci podlah, kteří rok co rok obnovují svůj sortiment o nové dřeviny, dekory či konstrukční provedení. A protože na podlaze mnoha interiérů pořád dominuje dub, v hledáčku našeho zájmu se tentokrát staly právě trendy a designy podlah dubových.

Mnohé z Vás nejspíš napadne, že pokud si vyberete dubovou podlahu, jejich výběr se rázem zúží na několik známých a zavedených dekorů. Hovoříme například o dubu přírodním, o podlahách z dubu běleného či o těch, jejichž povrch má design kartáčovaný, který nejlépe vyniká právě na dubovém dřevu. Máte-li jasno a chcete do svého interiéru podlahu z dubu, nemusíte končit jen u tohoto výčtu. Pestrá škála dubových podlah Vám i Vašemu interiéru přináší ještě další možnosti…

„My jsme do našeho sortimentu nově zařadili hned čtyři nová designová provedení našich dubových podlah, u kterých si pohráváme zejména s jejich barevností a rozšiřujeme tak nejen naši nabídku, ale hlavně možnost výběru a zdařilé volby našich zákazníků. Ať už budu hovořit o dubu OLD STYLE, dubu SAND či STONE nebo esteticky velice nevšedním dubu SNOW,“ představuje rozšířenou nabídku dubových podlah Ing. Zdeněk Vondrák, jednatel firmy tilo s.r.o., která na tuzemský trh dodává podlahy z ryze přírodních materiálů.


Nevšední ozvláštnění a změnu barevnosti dubových podlah mají na svědomí třísloviny, které jsou přirozeně obsaženy v dubovém dřevu. V kombinaci s dalšími aktivátory na bázi přírodních mořidel, na něž tyto třísloviny citlivě reagují, pak přináší možnost barevných obměn. Velkou výhodou u takto zbarvených podlah je, že barva se v odpovídajícím a přiměřeném množství nachází přímo ve dřevě pod lakem nebo olejem, které se běžně používají pro finální povrchovou úpravu každé přírodní podlahy, a proto vydrží podstatně déle, než barevnost u podlah, které jsou upraveny speciálními pigmenty obsaženými pouze v laku nebo v barevných olejích.
„U našich nových dubových podlah, které jsou řešeny díky přírodním tříslovinám, je zajištěna mnohem delší trvanlivost barvy a také jednodušší údržba klasickými přípravky, jež jsou primárně určeny pro oleje a laky na podlahách,“ uvádí Ing. Vondrák.

TIP PRO VÁS - lakovaná podlaha jako ta olejovaná
Pro fajnšmekry je v nabídce tilo připraven také nový dub ALPIN, který se trefí do vkusu všech, kteří žádají živé odstíny a chtějí, aby jejich dubová podlaha ukazovala krásu a sílu dřeva. K těmto estetickým vjemům dochází díky speciálnímu vytmelení suků a prasklin na dubovém dřevě. Dub ALPIN je nabízen také v povrchové úpravě extra matným lakem MAXX NATURAL, který při pohledu na podlahu skvěle imituje matný a jemný vzhled olejované podlahy.

Zdroj: Dendrit Con.
 

Doporučujeme

Články odjinud