Kombinézy - sedí, nesedí?

Kombinézy - sedí, nesedí?

Kombinézy a různé overaly dlouho ležely zapomenuty v archívech návrhářů a téměř upadly v naprosté zapomnění. Ovšem historie i móda se rády opakují a tak se i tento kdysi oblíbený kousek dámské garderóby vrací na výsluní.

„Vždycky jsem měl rád kombinézy, protože jsou uniformami,“ říká francouzský módní designér Jean Paul Gaultier, ovšem nezapomíná dodat, že: „A abych byl k sobě upřímný, miluju dělat něco odlišného – nastříhám je z denimu, ovšem v kombinaci s kónickou podprsenkou. Zbožňuji zničit klasiku.“ Naprosto typické pro enfant terrible nejen francouzské módní scény. Je pravdou, že valná většina kombinéz v minulosti připomínala spíše pracovní oděv než cosi elegantního a módního. Většina z nás jistě nosila ty nepadnoucí pytlovité kusy z tvrdé džínoviny, které postavě nikterak nelichotily. S tím je ovšem s příchodem kolekcí na rok 2010 konec.

Jarní a letní kolekce pro příští rok představily slušivé a sportovně-luxusní kombinézy z vybraných materiálů. Nikterak však nepřipomínají podzimní overaly, které se svými střihy vracejí do diskotékových 70. a 80. let. Vzhled pro nadcházející sezónu více připomíná pracovní uniformu, ovšem v kombinaci s vybranými látkami a svěžími barvami je výsledek příjemně uvolněný, dobře padne díky rafinovaným střihům a celek působí svěže a mladě.

Doporučujeme

Články odjinud