Komentované prohlídky výstavy „Rozhovor se smrtí“

Správa Pražského hradu pro velký zájem veřejnosti připravila pro všechny milovníky umění komentované prohlídky výstavy „Unikáty Svatovítského pokladu. Rozhovor se smrtí. Bohuslav Hasištejnský z Lobkovic – básník jagellonské doby.“, která se koná v Císařské konírně Pražského hradu.

Komentované prohlídky se uskuteční ve dnech 17. května a 5. června 2007, vždy od 16.00 hodin. Účast na prohlídce je zdarma v rámci vstupného na výstavu.

Výstava „Unikáty Svatovítského pokladu. Rozhovor se smrtí. Bohuslav Hasištejnský z Lobkovic – básník jagellonské doby.“, nad kterou převzal záštitu prezident republiky Václav Klaus, je pro veřejnost otevřena až do 1. července 2007, denně od 10.00 do 18.00 hodin. Výstava, jejímž pořadatelem je Správa Pražského hradu, prostřednictvím osudu vynikajícího českého básníka Bohuslava Hasištejnského z Lobkovic představuje obraz doby konce patnáctého a počátku šestnáctého století. Vedle špičkových zlatnických prací ze Svatovítského pokladu jsou v Císařské konírně vystaveny památky malířství, sochařství i knižní kultury, které vypovídají o duchovním klimatu doby, o jejím životním stylu i o vztahu ke smrti.

Zdroj: KPR

Doporučujeme

Články odjinud