Komu páchne z úst?

34 komentářů

spalik
14. listopadu • 16:24

polknout hadičku.takže teď sem ve stádiu zkoušek. Jinak já svůj dech necítím, ale co vím tak to spíš připomíná síru. Ale i tak je to úleva s někým se podělit.

spalik
14. listopadu • 16:21

Zdravím, je mi 22 a trpím zápachem z úst už od ZŠ cca 8let, strašně je to nepříjemný a občas mi to brání v normálním životě. Přítel ví, že na to trpím ale řeknu Vám to že před tím co jsme se seznámili sem brala antikoncepci konkrétně Minervu a bylo po problému pak jsem se rozhodli o miminko a po 1dni vynechání prášku to bylo zpátky. Byla jsem na ORL doktor byl velmi pozorný, byla jsem i na gastru ale nedokázala jsem

Tereza
18. července • 23:00

Zápachem z úst taky trpím. Je mi to velmi nepříjemné. A taky trapné o tom s někým mluvit. Nicméně jsem sebrala odvahu a šla za svou první zubařkou. Ta mi nic neporadila, tak jsem šla za svým prvním obvoďákem - poslal mě na ORL, tam nic nezjistili, jen mi u toho pěkně potrhali nosohltan. Problém přetrvával nadále. I má další obvoďačka na to nic neřekla. Jsem z toho dost rozčarovaná. Ač vás to stojí dost sil se s tím svěřit, ani se nesnaží vám pomoci. Přitom by mě klidně na nějaký gastro doporučení dát mohla. Takže čistím zuby všemožně, žvýkám, vyplachuji ústa a trpím sníženým sebevědomím :( Zbytečně. Ale doktory to nezajímá. Tak nevim, asi budu zase muset sebrat všechnu odvahu a jít to někam zkusit znova. Nicméně, souhlasím, že mám pocit, že některé potraviny ten problém zhoršují. U mě hodně např. čokoláda a obecně sladké, i sladké ovoce. (Je strašně těžké se techto jídel vzdát :() Jiné potraviny nemám zatím konkrétně vysledované. Nicméně díky za tip s echinaceou, zkusím to.

betty
29. května • 13:02

ja mela delsi dobu tento problem , nez mi diagnostikovali celiakii a intoleranci laktozy , nyni po dodrzovani bezlepkove diety a bezmlecne diety , mam po problemech , ne vzdy jsou na vine zuby a dasne ale hlavne , zaludek a zazivani, doporucuji vsem co uz se snazili ale marne , prozkoumat sve traveni a zajit neodkladne ke svemu lekari , je to to nejlepsi co udelate , drzim vsem pesti

verka_veverka
5. prosince • 12:09

ZÁPACH Z ÚST NENÍ VĚTŠINOU NEVYČIŠTĚNÝMI ZUBY.. ALE ZÁNĚTEM V ŽALUDKU (PŘÍPADNĚ NA MANDLÍCH). V ŽALUDKU JEJ ZPŮSOBUJE 99% HELICOBACTE PYLORI. ZAJDĚTE SI NA GASTRO ENTEROLOGII - SPOLYKÁTE SONDU, POKUD SE HELICOBACTER PROKÁŽE, DOSTANETE ANTIBIOTIKA. ALTERNATIVNÍ POSTUPY - ČESNEK (SYROVÝ), KURKUMA
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16437723?ordinalpos=11&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum
http://cs.wikipedia.org/wiki/Helicobacter_pyloriOdhaduje se, že je ve vyspělých zemích touto bakterií infikována více než polovina dospělých po 60 letech věku, ačkoliv nemusí vždy vyvolat onemocnění.A TO SAMOZŘEJMĚ NEZNAMENÁ, ŽE MLADÍ TÍM NETRPÍ

nwm :-(
30. prosince • 16:38

Se zápachem z úst mám problém asi rok a půl.Vážně se za to strašně stydím a tak žvýkám žvýkačky, myju si zuby ale po hodince nebo dvou se zápach a špatná chuť v puse vrátí zas.Tak jsem to tak na netu pročítala a zjistila sem, že to mlže způsobovat nadměrné konzumování sladkostí jako třeba čokolády, slazení čaje, coly...a pak vám opravdu moc pomůže si čistit zuby alepsoň 10 minut 2x denně....zkuste to...a řeště jeden problem postupne a ne naraz...chápu všechny,kteří se toho nemůžou zbavit. :(

R.E.N.Č.A.
14. června • 13:45

ZDRAVÍM,MÁM TYTO PROBLÉMY TAKÝ,JEŠTĚ MI SICE NIKDO NEŘEKL,ŽE MI JE CÍTIT Z UST,ALE VÍM,ŽE URČITĚ ANO.ZUBY SI ČISTÍM 3KRÁT DENNĚ,CHVÍLI MÁM KLID,ALE PAK CÍTÍM TU KYSELOST V USTECH....MUJ ZUBNÍ LÉKAŘ MI ŘEKL,ŽE CHRUP MÁM V POŘÁDKU TAK NEVÍM....PROSÍM VÁS PORADTE MI CO MÁM DĚLAT.DĚKUJI ZA ODPOVĚD

hynek
2. ledna • 15:16

mne z ust nepachne...cau :o)

Evelyna
23. dubna • 14:22

Zápach z úst je z 99% způsobený špatným čištěním zubů. Moje doktorka mě naučila takto si čistit zuby: nejprve naklonit kartáček 60 stupňů ke kořenům a čistit pečlivě zub po zubu nahoře a dole zevnitř a zvenčí. Potom vyčistit jeden zub po druhém zevnitř i zvenčí kolmo k zubům běžným způsobem.Dále vyčistit zubní mezery mezizubním kartáčkem a nakonec vypláchnout ústa ústní vodou. Čištění má trvat PATNÁCT MINUT!!!!

Evelyna
5. března • 9:23

Od tohoto problému spolehlivě pomuze spravna ustni hygiena, nejlepsi je si prat pod stromecek zubni kartacek se sprchou a mezizubni kartacek. Po vycisteni pouzit ustni vodu proti paradentoze. Pomohlo to mi i mym trem detem.

beruska
12. února • 2:54

Nevim, co to jsou tady za nazory, ze kdyz nekomu jde citit z ust, tak "strasne otravuje okoli" a tak. Vim, je to neprijemne. Muzu to rict, protoze sama timto "trpim". Nemuzu se toho zbavit, nepomuze ani cisteni zubu 4x denne, nebo zvykacka. Trapi me to uz strasne dlouho, byla jsem u lekare, ale nic mi neporadil. Takze co s tim? Zubama to asi teda nebude. Spis nejake ty zaludecni stavy, ci co, nevim, nevyznam se v tom. Nepomahaji ani nejake ustni vody, proste nic. Poradi mi nekdo? A tem, co tady pisou, ze je to straaasne hrozne, kdyz nekomu jde citit z pusy, a ze se maji jit vysetrit, bych chtela napsat, at se nad sebou zamysli, nez neco takoveho napisou, protoze ne kazdy za to muze a nejde mu od toho pomoci, i kdyz to zkousel uz vselijak. Takze se starejte o sebe a dbejte na to, at mate tu zvykacku VY. Cau

kotěhúlka
2. února • 21:29

takový lidi postřílet--tojest jedna z důležitých věcí

Jitulinka
29. ledna • 21:22

Když je někomu cítit z úst, otravuje okolí. Nechat se vyšetřit a zjistit příčinu, tj. asi to nejdůležitější.Ahoj!

Gina
26. ledna • 0:29

Je to uz sice hodne davno, ale zapach vseho druhu je opravdu silou, zejmena ve verejnych dopravnich prostredcich. To jednou v Hradci Kralove nastoupil temer 200 kg pan a bohuzel mu nikdo v narvanem autobuse nebyl ochoten uvolnit 2 mista. A taky bylo leto a my ostatni jsme lapali po cistem vzdousku. Verte, ze vsechna okna i horni kryty byly otevreny na plno a ulevilo se nam, kdyz konecne tento pan vystoupil.

Haven
26. ledna • 0:21

Ted si predstav ze dostanes takoveho vedlesediciho na dlouhem letu! Osobne se mi to jeste nestalo, ale slysim ty horrory, a nevim jak se toho dopredu vyvarovat.

Sissi
26. ledna • 0:01

Zrovna dneska jsem jela z Prahy domů a v autobuse jsem se ocitla vedle pána, který páchl hospodou, cigaretami a alkoholem. Ještě ke všemu hrozně kašlal a já měla co dělat, abych se nepozvracela. Byla to opravdu muka a ještě teď mám sevřený žaludek. Vážně se to nedalo vydržet, dokonce mě i rozbolela hlava, tohle je podle mě mnohem závažnější problém než zápach z úst. Já už nevěděla jak dýchat, skoro jsem nedýchala. Jistě jste se s tím také už setkali. Tak to je opravdu brutální!

jolka
25. ledna • 23:26

msím se přidat do debaty. Je mi 38 let a zápachem z úst trpím skoro od mala.Na vysoké škole po vyšetřeních, které jsem si sama vyžádala,mi bylo řečeno, že mi nedoléhá klapka mezi jícnem a žaludkem. Léčbu prý je možné žádat pouze při léčbě žaludku. Ten mám, a jsem ráda, prozatím v pořádku,tak mou jedinou léčbou je TIK -Tak nebo ústní voda. jsem ale ráda, když mi někdo taktně naznačí, že mám tuto léčbu použít.Myslím, že ale kvůli zápachu s úst si nechat dělat operaci žaludku, je asi nesmysl.
Možná stačí nejbližším vysvětlit, kde je problém.

Linka
25. ledna • 20:47

Lidi, zvykejte mentolove zvykacky, na verejnosti porad!

Aneta
24. ledna • 11:44

Pach v ustech muze byt zpusoben jak
problemy se zubnim chrupem, tak take problemy se zaludkem. Napr. spatne zazivani. Vse spolu souvisi.

Maruška
24. ledna • 10:41

Jsem citlivá na smrad a také mnetato věc obtěžuje,ale většinou si člověk netroufne tomu druhému to říci.Možná na toto téma by mohla trochu pomoci televize možná i vreklamě

Lucy
23. ledna • 22:04

Te smrdici kolegyni by jste mely poslat anonymni dopis nebo jen tak podstrcit naklepany kus papiru. Ja vim ze je to trochu detinske, ale jak jinak se vyhnout prime konfrontaci?

Zuzik
23. ledna • 18:38

Moniko, stejný problém jsme s kolegyní také řešily - v kanceláři jsme byly tři a někdy to bylo fakt k nevydržení. Nejhorší je, že ta dotyčná nic netušila a celé okolí před ní prchalo. Vše se změnilo, když jsme jí to řekly. Snažily jsme se být co nejohleduplnější, přesto to bylo velmi nepříjemné. Jinak to ale nešlo.

Monika
23. ledna • 16:08

Čo je však ešte horšie,kolegyňa, ktorá so mnou sedí v kancelárii,smrdí celá.Akoby sa vôbec neumývala.Je mi to vežmi nepríjemné,ale mala by som jej to povedaň.Prosím poraďte mi,ako to čo najšetrnejšie urobiň,aby som ju neurazila ale aby to zobrala vážne.

Barunka
22. ledna • 16:25

Já nevim, ale moje zubarka je co se týče ústní hygieny ras. Vždycky mě nejdřív prohlídne jak mám vyčištěné zuby (musím si přinést kartáček, mezizubní kartáčky a nit)potom mi vyčte co se jí nelíbí a já to napravím. Jsem za to ale ráda. Moje kamarádka, která chodila ke stejné zubařce a není jediná od ní odešla, protože jí štvalo jak sama říká, samý kartáčky a nitě. Tak nevím, jestli má někdo zájem mít hezky vyčištěné zoubky, tak se o to musí snažit!

packo
22. ledna • 12:51

Chtěla bych, aby mi moji nejbližší včas řekli, že ji mi z úst cítit. Mnohdy to člověk sám neví.A pokud se to dozví a vadí mu to, je to určitě ten, který si zuby čistí a původce je jinde. Myslím, že je málo lékařů, kteří jsou ochotni hledat příčinu. Většina řekne čistěte si dutinu ústní, žvýkejte apod.Jsem ráda za těch pár užitečných rad, které jsem zde našla. Mojí dceři je teprve 24 let a tohle jí moc trápí.Takt je důležitý, ale neupřímnost v tomto případě škodlivá.

stana
22. ledna • 0:53

Můj manžel tímto problémem trpí.PO vyšetření se zjistilo,že je to od zažívacího traktu.Pokud během dne pravidelně jí tyto potíže nemá.

Beruska
20. ledna • 10:26

Myslim,ze je to velky problem,protoze lekar nezjistuje skutecnou pricinu a porad jen neco "zkousi".Tento problem velmi snizuje sebevedomi.

Gedžitka
19. ledna • 21:49

Myslim si ,že lidi by si měli začít čistit zuby.

Linka
19. ledna • 20:25

Chapu ze nekdy je to tezko rici cloveku do oci, ale ja bych uvitala kdyby me moje nejblizsi rodina nebo kamaradky upozornili na tenhle problem kdyby se vyskytl.

Gina
19. ledna • 19:58

Na www.doktorka.cz je zapach z ust oduvodnen strevnimi problemy.

Dana
19. ledna • 14:42

Lidi by rádi o chrup dbali, ale dobrých lékařů je málo, tudíž mají málo času na každého pacienta (chtějí vydělávat) a ti druzí lékaři jsou dá se říci líní a nevyčistí pacientovi ani zubní kámen, který je v naší republice velmi rozšířený a způsobüje dlouhodobé nebo dokonce trvalé potíže (paradontozu). Vím, o čem mluvím, jsem jedna z obětí "líných" lékařů, kteří rovněž nevysvětlí, jak správně čistit chrup, aby se člověk vyvaroval dalších problémů.

ROMKA
19. ledna • 7:29

Taky jsem měla tento problém. Zubařku jsem v té době viděla velmi často, protože jsem byla přesvědčena, že příčinou jsou zuby. Když mi však oznámila, že se z jejího a také mého hlediska opravdu už nedá nic dělat, nevěděla jsem, co dál. Nebudu rozebírat dlouhou a náhodilou cestu k nápravě svého sebevědomí, ale příčinou byl prý jaterní virus, který u silných jedinců nezpůsobuje onemocnění, ale projevuje se zápachem z úst. Na radu "léčitele" jsem začala pravidelně užívat echinaceové kapky a rázem bylo po problému. Takže pro všechny, které tíží zápach z úst, ne vždy to je zanedbáním ústní hygieny.

Winter
19. ledna • 5:33

Asi to je tim, ze mekteri lide nechodi pravidelne na cisteni zubu, a nepouzivaji ustni vodu.
Moji dceri je 10 let a k zubari chodi uz od malicka, alespon 2x do roka na cisteni. A doktor uz mi rikal at se pripravim, ze do dvou let bude mit (braces)rovnatka. To bych byvala potrebovala ja, kdyz jsem byla dite. Nepamatuji ze bych mockrat chodila k zubari.
Doufam, ze se to uz trochu meni k dobremu.

Vedma
19. ledna • 1:37

Nejhorsi je kdyz si to lide neuvedomuji. Ma lonska navsteva v CR me pripomnela ze lidi tam skutecne nedbaji moc o chrup. Cim to je?

Doporučujeme

Články odjinud