Konec léta bez následků: Jak se zbavit pigmentových skvrn?

Konec léta bez následků: Jak se zbavit pigmentových skvrn?

Léto se pomalu, ale jistě blíží ke konci. Letní pohodu vám stále připomíná opálená pokožka, která ale pomalu začne blednout a spolu s tím se mohou začít objevovat nevzhledné pigmentové skvrny. Jak se jich zbavit, aby vaše pokožka vypadala opět krásně a mladě?

Zkuste kyselinu

Jestliže se chcete nehezkých hnědých skvrnek, které se tvoří nejčastěji na rukou, obličeji a krku, zbavit, vyzkoušejte kosmetiku k tomu určenou. Dbejte na to, aby obsahovala kyselinu glykolovou, protože právě ta rozruší tmavý pigment až do hlubší vrstvy kůže. Takto narušené shluky pigmentu kyseliny rozptýlí do malých zbytků. Navíc kyseliny pleť zbavují barviva, takže jí dodávají jednotný tón.

Pokračování 2 / 5

Pero i sérum

Pokud půjdete do speciální kosmetiky, pořiďte si celou řadu od jedné značky, ale jako první vytáhněte do boje sérum, které je koncentrovanější, silnější a nejefektivnější. Jakmile se zbavíte nejhoršího, vystačíte si se speciálním denním a nočním krémem, který udrží pokožku v ucelené barvě. Pokud chcete něco zvláštního, pořiďte si depigmentační čisticí vodu nebo třeba pero, díky kterému můžete svou léčbu přesně zacílit jen na daný flek.

Pokračování 3 / 5

Chemický peeling

Jednou z metod, jak docílit opět krásné pokožky, je chemický peeling. Zní to poněkud děsivě, ale nebojte se, nejde o žádnou nepříjemnou proceduru. Pomocí chemického peelingu lze odstranit svrchní vrstvy kůže, a tím i melanin – kožní pigment. Chemický peeling nepůsobí na melanocyty ani neovlivňuje tvorbu melaninu v těle. Ošetření touto metodou způsobuje omlazení pokožky a zlepšení jejího vzhledu.

Pokračování 4 / 5

 

Pomůže i citron

Naše babičky používaly k bělení citron. Opravdu funguje – i na pigmentové skvrny. Můžete jednoduše nanést čerstvou citronovou šťávu přímo na postižená místa, nechat ji působit půl hodiny a pak opláchnout studenou vodou. Tenhle rituál opakujte dvakrát denně po dobu dvou měsíců. Pokud máte citlivou pokožku, nařeďte si citronovou šťávu vodou nebo medem. Hlavně vydržte. Citron má sice bělicí schopnosti, ale nečekejte zázraky na počkání. Chce to opravdu trpělivost.

Pokračování 5 / 5

Maskujte

Chcete-li pigmentové skvrny zamaskovat, pořiďte si kvalitní a o odstín světlejší korektor, než má váš make-up. Nejlepší odstín je pomerančový či béžovo-pomerančový. Na pleť nejprve naneste podkladový nebo BB krém, skvrnu přetřete korektorem a pomocí štětečku rozetřete do ztracena a přepudrujte.

Doporučujeme

Články odjinud