Korejští vědci slibují: Naklonujeme vám psa. Za dva miliony

Korejští vědci slibují: Naklonujeme vám psa. Za dva miliony

Jihokorejští vědci nabízejí britským chovatelům psů, že jejich miláčka vzkřísí z mrtvých a učiní téměř nesmrtelným. Úzkost ze smrtelnosti zvířete je zbytečná, pokud bude mít majitel štěstí a vyhraje v soutěži. Společnost Sooam Biotech milovaného pejska šťastlivci naklonuje zdarma.

„Dokážeme naklonovat jakékoli plemeno, velikost či tvar psa a přicházíme do Spojeného království s nabídkou tohoto procesu, který může jeden chovatel využít u svého výjimečného pejska zdarma,“ tvrdí jihokorejský genetik Insung Hwang s tím, že zájemci se musejí přihlásit do soutěže UK Dog Cloning Competition.

Ke klonování je potřeba odebrat z původního jedince vzorek kožních buněk, z nichž se po dvou měsících podaří získat genetický materiál pro nové embryo. Buňky lze také zamrazit a využít ke klonování později.

Jihokorejská společnost Sooam Biotech nabízí jedno klonování ve Spojeném království zcela zdarma. Šťastnému výherci tak odpadne povinnost celý proces uhradit. Firma už naklonovala na čtyři stovky psů. A za každého si nechala zaplatit v přepočtu dva miliony korun.

Doporučujeme

Články odjinud