Koření a bylinky proti rakovině! Které fungují jako skvělá prevence?

16. 2. 2019
Věděli jste, že některé oblíbené druhy koření nebo bylinek nejenom báječně ochutí jídlo, ale jsou také efektivními pomocníky v prevenci rakoviny? Stačí pravidelná špetka a z „obyčejného“ koření se stane doslova magický lék!

Kurkuma

Kurkuma obsahuje látku kurkumin, která jí dává typickou žlutou barvu. Kurkumin je jednou z nejsilnějších protizánětlivých látek, které existují. Tvrdí to onkoložka Amanda Bontempová z Montefiore Medical Center v Bronxu. Podle ní dokáže kurkumin nádorovým buňkám nejenom zabránit v jejich množení, ale dokonce je umí i zabít. Sílu kurkuminu aktivuje černý pepř spolu s olivovým olejem. Koření můžete přidávat do polévek, omáček, k zelenině, masu nebo si ho nasypat na lžičku a spolknout. Kurkuma je také složkou směsi zvané kari. 

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Od partnerského vztahu očekáváte především oddanost a věrnost. Drahá polovička se vám musí opravdu věnovat, a proto jste nyní nespokojení. Opravdu si představujete jinou péči. Obzvlášť…

Nejčtenější články

Doporučujeme