Korunka ke korunce...

Korunka ke korunce...

Nikdy nemáme tolik peněz, aby se nám jich nehodilo víc, že? Každé šetření je v podstatě jen transformace finančních prostředků. Uskromníte se v chození do kina, abyste ušetřené penízky investovala do přenádherné nové kabelky.

Ušetříte na jazykových kurzech, abyste mohla zaplatit hodiny keramiky. Peníze zkrátka přeléváme podle svých potřeb a priorit. Vždycky je ale musíme před vykonáním investice nějakým způsobem „nasyslit“…

Primitivním pomocníkem se může stát staré dobré prasátko. Házíme do něj zbylé drobné a po naplnění chudáka vepříka obřadně rozflákáme. Pokud ale šetříme takto doslova korunku ke korunce a následně půjdeme do banky směnit drobné za papírové, protočí se nám panenky, jelikož za takovou směnu účtuje banka poplatky přímo nehorázné.

Domácí hlídka

Penízky nám často utíkají nenápadnými cestami. Mě osobně dokáže neuvěřitelně naštvat například nedoplatek za vodu.

Ten může způsobit třeba jen dlouhodobě kapající kohoutek, neřkuli protékající toaleta. Podobné závady řešte vždy ihned, otálení se v těchto případech skutečně těžce nevyplácí. Stejně tak zbytečné svícení jsou opravdu peníze vyhozené oknem. Takže zhasínat!

Stravovací rezervy

Co takhle poněkud upravit stravovací režim v zaměstnání? V poslední době je i u vysoce postavených pracovníků moderní donášet si obědy z domova.

Stylové jsou různé bagety proložené podle vlastní chuti anebo saláty. Těstovinové, rýžové, zeleninové, kuskusové. Namísto moučníku si zabalte ovoce. Ani pití si samozřejmě nebudete kupovat s přirážkou v automatu, když úplně stejnou lahvičku pořídíte v supermarketu levněji.

Drobné rady

Knihy i časopisy pořídíte zadarmo ve veřejné knihovně. Zaplatíte pouze roční poplatek, který je nižší než cena jedné knihy. Kam dojdete pěšky, tam se vydejte po svých. Prospěje to vašemu zdraví a ušetříte za benzin či taxíka, který je v období krize skutečně velkou rozmařilostí!

„Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu My Life.„

ČTĚTE TAKÉ:

Klasická kuchyně!

Doporučujeme

Články odjinud