H&M 449 Kč Foto: Archiv firem

H&M 449 Kč Foto: Archiv firem

H&M 749 Kč Foto: Archiv firem
H&M 899 Kč Foto: Archiv firem
H&M 999 Kč Foto: Archiv firem
H&M 749 Kč Foto: Archiv firem
50
Fotogalerie

Košilové šaty sluší všem: Neobejdete se bez nich ani toto léto! Kam pro ně?

Ano, i letos budou košilové šaty horkými favority. Proč se k nim ale rok co rok vracíme? Jsou totiž geniální, co se střihu týče, protože jsou častokrát doplněny o textilní pásek, jenž vyrovná nesoulad tělesných proporcí a vykouzlí onu žádoucí siluetu přesýpacích hodin.

Šaty košilového typu padnou téměř každé postavě. A to díky pásku, který vyrovná nesoulad tělesných proporcí, zamaskuje bříško, zdůrazní pas a vykouzlí žádoucí siluetu přesýpacích hodin. Padne tak rovným postavám, dámám s postavou hrušky i holkám plnějších tvarů. Vzhledem k véčkovému výstřihu, jehož se docílí rozepnutím horních knoflíků a oddálením košilové rozhalenky, dodají dámám malého vzrůstu opticky pár centimetrů navíc.

Co se nosí letos v létě? Podívejte se na video:

Budou ideální jak pro dámy, které mají širší dolní část oproti subtilnímu vršku – neboli postavu hrušky –, tak pro rovné postavy, jimž opasek dodá více křivek. Zapovězeny nejsou ani pro boubelky, kterým zakryjí problematické partie.

Budí uvolněný, neformální dojem, avšak obstojí i za stolem v kanceláři i na velkolepé konferenci. Jsou tak našimi věčnými spojenci v práci i mimo ni! Není tak divu, že si je oblíbila i současná ikona stylu vévodkyně Kate, která je doslova chodící elegancí.

V obchodech je seženete ve všech délkách, od mini přes midi po maxi. Záleží na tom, jestli chcete vystavit opálené nožky, nebo si naopak v horkých dnech pod dlouhou sukní udržet příjemné klima. Zvolit si můžete i design – slušivé jsou jak jednobarevné kousky, tak s potiskem. Je léto, tak proč se trochu neodvázat a nedopřát si ve svém šatníku veselé barvy i vzory?

Hlavu si nemusíte lámat ani s obutím. V chladnějších dnech jsou ke košilovým šatům skvělé tenisky i mokasíny, rebelsky vypadají s vyššími šněrovacími botami, které oceníte zejména na festivalu. V horku k nim pak můžete střídat žabky či sandály na ploché podrážce, platformě i podpatku. Snesou se s crossbody kabelkou, shopperem i slaměnými taškami, které v létě v této kombinaci vypadají obzvlášť skvěle.

Inspiraci najdete v naší galerii!

Doporučujeme

Články odjinud