Kosmetická vazelína má řadu využití: 8 způsobů, jak podpoří vaši krásu | Foto: iStock

Foto: iStock

Kosmetická vazelína má řadu využití: 8 způsobů, jak podpoří vaši krásu

Vazelína bývá coby kosmetický produkt často opomíjená, přitom občas dokáže zázraky. Nejen, že se vám postará o popraskané rty a koutky, ale může mít pozitivní vliv i na další problémy s pokožkou, a to nejen na loktech a patách. Vazelína také umí pomoct s líčením nebo bojovat s akné!

Zbraň proti akné

Možná vám přijde zvláštní používat na akné vazelínu, která má mastné složení, ale po vyzkoušení budete překvapená. Vazelína má totiž regenerační schopnosti a tím pádem dokáže posílit ochrannou bariéru pokožky. Zkuste proto produkt nanést na postižená místa vždy večer před spaním poté, co dokončíte svoji večerní rutinu.

Co všechno dokáže aktivní uhlí? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 8

Místo odličovače

Jste-li aktivní cestovatelka, jistě dobře víte, jak otravné je s sebou všude tahat všechny nezbytné kosmetické produkty. Vazelína ale dokáže některé přípravky nahradit, jako třeba odličovač očí. Díky tomu, že je mastná, totiž snadno odstraňuje líčidla, dokonce i linky a řasenku. Stačí jí trochu nanést na vatový tamponek a přitisknout na chvilku na oči, poté půjde odlíčení úplně snadno.

Pokračování 3 / 8

Pro větší efekt očního krému

Vazelína dokáže v pokožce udržet vláhu, takže je skvělá jako hydratační pomocník. Bojujete-li s vráskami kolem očí, pak ji budete milovat. Používejte ji pouze na noc poté, co si kolem očí nanesete svůj oblíbený přípravek. Vazelína ho v pleti "uzamkne", čím se zesílí jeho účinek.

Pokračování 4 / 8

Pro zvýraznění očních stínů

Chystáte se na večírek, kde chcete zazářit a hodilo by se vám k tomu výraznější líčení, než poskytují vaše stíny? Vazelína vám v tom pomůže. Zkuste nanést její nepatrné množství na víčka a teprve potom aplikujte stíny. Díky vazelíně budou barvy výraznější a sytější.

Pokračování 5 / 8

Na zkrocení obočí

Máte-li husté obočí, zřejmě také občas bojujete s tím, aby drželo správný tvar. K dostání jsou nejrůznější gely, které neposedné obočí dokážou zkrotit, pokud ale přípravek zrovna nemáte po ruce, pomůže vazelína. Pomocí prstu nebo kartáčku naneste na obočí její malé množství a upravte. Obočí se tak navíc krásně zvýrazní.

Pokračování 6 / 8

Pro dokonalou manikúru

Jestli si lakujete nehty sama doma, občas se vám určitě stane, že přetáhnete a lak potom z kůže kolem nehtů horko těžko dostáváte. Tomu je nyní konec. Kůžičku můžete lehce potřít vazelínou a po uschnutí laku jen setřít i s přebytečnými přetahy. Jen si dejte pozor, aby se vazelína nedostala i na nehty, protože by na nich lak pak hůř držel.

Pokračování 7 / 8

Jako rozjasňovač

Když máte vazelínu, nepotřebujete rozjasňovač. Naneste ji na tvář v lehounké vrstvičce přesně na ta místa, která by se měla hezky šťavnatě lesknout. Vklepejte ji tedy do lícních kostí, nad střed horního rtu a pod obočí. Dělá to tak i vizážista Kim Kardashian Mario Dedivanovic.

Pokračování 8 / 8

Větší efekt parfému

Napadlo by vás, že vazelína dokáže prodloužit účinky parfému? Stačí ji nanést na pokožku na místa, kam parfém aplikujete, a pak už si jen užívat příjemnou vůni. Vazelína totiž zajistí, že se molekuly parfému vypařují pomaleji, než kdybyste ho aplikovala přímo na neošetřenou pokožku.

Doporučujeme

Články odjinud