Kosmetická vzpruha po létě

Kosmetická vzpruha po létě

Pod náporem slunečních paprsků se sice naše kůže krásně zbarví dohněda, ale zároveň se nepříjemně vysuší. Proto jí dopřejte pořádnou dávku vlhkosti. Co zabírá nejvíc? Otestovaly jsme ty nejlepší hydratační kúry!

Přestože pleť během slunění chráníte opalovacími přípravky s vysokými faktory, vysušení pokožky, ztrátě jasu i pružnosti se bohužel nevyhnete. Jednou týdně si proto dopřejte výživnou masku, chybějící vlhkost obličeji navrátí intenzivní hydratační séra a krémy, které by rozhodně neměly v kosmetické výbavě pro toto období chybět.

Neotálejte ani s návštěvou kosmetického salonu, kde vám vrátí pleť zpět do kondice. Nepříjemné pnutí, suché šupinky i unavený vzhled tak budou během okamžiku minulostí.

Trojrozměrná péče Na vlastní kůži: fotoeditorka Zuzana Místo: Mystic Temple, Dlouhá 39, Praha 1 Cena: 1590 Kč

Už při příchodu do centra Mystic Temple mi bylo jasné, že si proceduru krásně užiju. Etno atmosféra dýchá doslova z každého koutu, přičemž ale nemusíte mít strach, že přijde obsluha, se kterou si nebudete rozumět ani „dobrý den“.

Naopak na profesionalitu a osobní přístup klade Mystic Temple velký důraz, a proto jsem se v rukách Hany Schwarzenbach cítila naprosto bezpečně. Líbil se mi již prvotní přístup, kdy si kosmetička s každým novým klientem sedne a vyplní dotazník, který slouží k tomu, aby ošetření byla dělána opravdu na míru vašim potřebám. Nemůže se tedy stát, že by vaše kamarádka s problematickou mastnou pletí dostala stejné ošetření jako vy, kterou naopak trápí suchá pokožka.

Já jsem absolvovala ošetření rostlinnou kosmetikou Darphin s vysoce hydratačním účinkem. Její unikátní systém analýzy pleti a následný výběr produktů k aplikaci má přesně zaměřený cíl, a právě proto se ke každé zákaznici přistupuje individuálně. Kosmetické ošetření Darphin je jedinečné svým 3D konceptem (tzv. třídimenzionální péčí), kombinuje vhodně zvolený rostlinný olej, dostala jsem na výběr z několika krásných vůní (nakonec mě zlákala mandarinka), následovala exfoliace – novodobý peeling, aplikace séra a fytodrenáž, která aktivuje a zprůchodní lymfatický systém. Jedním z nejoblíbenějších momentů celého hýčkání byla aplikace masky, během které mi byla dopřána masáž rukou, velmi příjemná relaxační záležitost, která pro mě byla opravdu milým překvapením. V jiných salonech jsem byla většinou zvyklá při masce 30 minut bez hnutí ležet s dojmem, že na mě kosmetička zapomněla.

V Mystic Temple se mi dostalo nejen velmi profesionální péče o tělo, ale i ducha. A musím říci, že ruce paní Schwarzenbach se pro mě mohou velmi lehce stát návykovými.

Hydratace z moře Na vlastní kůži: hlavní kosmetická redaktorka Jana Místo: Aquapalace Praha, pražská 138, Průhonice-čestlice Cena: 1350 Kč

Ačkoli se říká, že pleť potřebuje hydrataci po celý rok, ta moje vyžaduje největší přísun vláhy právě v letním období. Jakmile zanedbávám pitný režim, pokožka mi to dá okamžitě najevo. Pro moji sušší kůži je proto vnitřní i vnější „zavlažování“ naprosto nezbytné. A proto jsem se tak těšila na Intenzivní hydratační ošetření s mořskou kosmetikou Thalgo.

Po úvodním odlíčení a tonizaci provedla kosmetička Jana jemný peeling obličeje, který přivítala i moje citlivá pleť. Pokračovala nezbytnou úpravou obočí, následovala aplikace hydratačního séra a po ní masáž hydratačním krémem obohaceným o několik kapek blahodárného koncentrovaného mořského nektaru. Takovou slast už moje tvář hodně dlouho nezažila. Masáž zlepšuje výživu kůže, hydratuje a zároveň detoxikuje.

Po masáži přišla na řadu chladivá hydratační maska, kterou kosmetička nanesla na obličej, krk i dekolt. Všude tam je kůže hodně namáhaná a snadno ztrácí pružnost. Zkrátka nepřišly ani oči, zklidnilo a vyživilo je oční sérum doplněné očním krémem. Maska se do pleti krásně vpila a čekalo mě další překvapení – kosmetička použila mořskou mlhu, která pleť mineralizuje a zároveň ji příjemně osvěžuje. Na závěr pak nanesla hydratační krém a já odcházela se svěží, vyhlazenou a především dokonale vláčnou pletí.

Minerální hydratace Na vlastní kůži: editorka Eva Místo: Institut Payot, Slezská 15, Praha 2 Cena: 2700 Kč

Se sluncem jsem to letos přehnala. Tak nějak jsem zapomněla, že i když si vyjedu na projížďku na koni časně ráno, v okamžiku, kdy se budu vracet, už bude pořádně péct. Výsledek? Moje paže, dekolt i ramena připomínaly vysušenou tresku, o obličeji ani nemluvě. Kosmetička pro mě proto zvolila intenzivní hydratační kúru Payot na celé tělo s bílým jílem a tělovým balzámem s extrakty polodrahokamů.

Nejdříve se zaměřila na můj vysušený obličej se sklony k tvorbě šupinek. Po úvodní tonizaci a peelingu kosmetička použila krém s mízou z pomerančovníků. Ta dokonale oživuje a hydratuje pokožku, takže hned po použití vypadá pleť jemnější a jasnější. Následovala masáž, která pracuje se 42 přesně určenými tahy, oživení kůže ozonem a o tečku v hýčkání mé tváře se postarala speciální maska s ceramidy, které v kombinaci s hydratačními složkami posilují schopnost pleti udržovat si vodu a zmírňují tak vysušování kůže.

Hydratační mise pokračovala revitalizačním zábalem v bílém minerálním jílu. Po krátkém působení jsem odešla do sprchy a vrátila jsem se vážně překvapená, takhle jemnou a hladkou pleť jsem měla naposledy jako miminko! Následovala tepelná kúra – kosmetička mě natřela balzámem s výtažky z polodrahokamů a zabalenou v igelitu mě nechala 20 minut odpočívat. Skvělou tečkou pak byla závěrečná masáž.

Po necelých třech hodinách jsem odcházela doslova jako znovuzrozená a zrelaxovaná jako po krátké dovolené.

Další zajímavé články se dočtete v aktuálním vydání časopisu Juicy.

ČTĚTE TAKÉ: Vojta Dyk: Jako princ se rozhodně necítím, mám drzé poddané!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud