Kotek hraje a režíruje, na studium se vykašlal

Kotek hraje a režíruje, na studium se vykašlal

Herec a režisér Vojta Kotek (24), který s vyznamenáním zakončil španělské gymnázium, hodil studium režie na Filmové akademii Miroslava Ondříčka přes palubu.

"Vysokou školu jsem ukončil, ale nedodělal. Už se tam nevrátím," přiznává Vojta Kotek Korzu.

Hraje na jevišti a ve filmech a už také režíruje - jednak v dabingu, ale má za sebou i režii několika úspěšných klipů a reklam. Třeba s hokejistou Jaromírem Jágrem nebo hereckým kolegou Jirkou Mádlem. A dokonce připravuje svůj první celovečerní filmový debut.

"Na herectví nemám školu, na režii také vlastně ne. Na obojí mi chybí závěrečný papír. Pokud nenastanou nějaké společenské změny, tak by mi ten bezpapírový život mohl projít," říká herec.

Od dětství prý chtěl být režisérem. Natáčel už s úspěšnými tvůrci a prý se jim "koukal přes rameno", aby věděl, jak pracují. A to mu prý žádná škola nemůže dát. Vojta prožije letošní léto především na Letní scéně Vyšehradu, kde si ve hře britského dramatika Arnolda Weskera Ženy přežijí zahraje tři mužské postavy - politika, spisovatele a finančního analytika.

"Představuji ve svém mladistvém věku čtyřicátníka, padesátníka a pětapadesátníka. Je to pro mne trochu varování, jak bych jako mužskej mohl v životě dopadnout. Ve hře plné jemného humoru je i videoprojekce, kterou jsem režíroval," raduje se Kotek.

A přiznává, že teď má plno práce, ale chybí mu vážná známost. V lásce se mu prý zatím moc nedaří.

Foto: Profimedia.cz

ČTĚTE TAKÉ:
Orgasmus: předstírat, nebo nepředstírat?

ČTĚTE TAKÉ:
Laďka Něrgešová: K hubnutí mě přemlouval Renč i můj gynekolog

Doporučujeme

Články odjinud