Kotníčky mají šmrnc

Kotníčky mají šmrnc

Vysoké nebo nízké? Módní návrháři tuto otázku vyřešili za vás a navrhují jasný kompromis. Tuto sezónu vsaďte na elegantní boty sahající maximálně pár centimetrů nad kotníky. Kotníčková obuv je právě nyní velkým hitem.

Zatímco první polovina roku 2008 byla v oblékání jasně zaměřená na linii pasu, ta druhá přesouvá pohled o dost níže a sice ke kotníků. Vše se nyní točí kolem toho správného obutí. Přestože se kotníčkové boty objevily na přehlídkových molech již minulý rok, teprve letos oslavují svůj velký comeback.

Kotníčkové boty nejsou rozhodně výkřikem poslední sezóny. Ve viktoriánských časech představovaly jedinou alternativu dámské obuvi. V dnešní botě však tento druh bot patří mezi nezbytné módní doplňky. Jsou skvělou možností, jak zůstat v teple a přitom nešněrovat nohu do vysokých kozaček. Velmi zajímavým detailem bývá tuto sezónu často vídaná skrytá platforma. S ní si můžete dovolit vyšší podpatek bez ztráty pohodlí při chůzi.

Jak správně nosit tento druh obuvi? Máte prakticky dvě možnosti, abyste dosáhla perfektního výsledku. Buď můžete okraj bot skrýt pod dlouhé úzké džíny nebo je naopak plně odhalit, obléknete-li si minisukni. Skvěle k tomu vypadají neprůhledné punčocháče v odstínu bot. Rozhodně se vyvarujte středních délek! Vaše nohy by vypadaly silnější a kratší a mohly by připomínat prasečí kopýtka. A o to přeci nikdo nestojí. Také zapomeňte na rozevláté maxi šaty nebo pytlovité kalhoty. Všechny tyto střihy ruší dokonalý dojem, který můžete v kotníčkových botách udělat.

Kotníčkové boty nepatří jen do kategorie „Na den“, přední designéři nabízejí svým klientkách přepychové večerní modely zdobené smyslnou krajkou, saténovými stuhami či blýskavými flitry. Taková obuv hovoří sama za sebe. Stačí jednoduché oblečení plus nápadité boty a můžete vyrazit do společnosti.

Doporučujeme

Články odjinud