Kouření způsobuje impotenci

Kouření způsobuje impotenci

U kuřáků, kteří vykouří do deseti cigaret denně, je o 16% zvýšen výskyt poruch potence. Jedenáct až 20 cigaret denně potom znamená nárůst rizika o šestatřicet procent a u silných kuřáků, 20 a více cigaret, se riziko impotence blíží až šedesáti procentům! A co víc, tyto poruchy jsou trvalé!

Na kuřáky dopadá jedna pohroma za druhou. Společenská tolerance vůči nim klesá, jsou místa i celá města, jako například japonské Tokio, kde se nesmí kouřit nejen ve veřejných prostorách, ale ani na ulicích!

Také lékaři kuřáky drtí stále novými argumenty. K dlouhému výčtu negativních dopadů kouření na lidský organismus se nyní přidal i poznatek čínských vědců, kteří zkoumali dopad kouření na mužskou potenci. Výsledky studie, kterou lékaři představili na Kongresu Epidemiologie a Prevence Kardiovaskulárních chorob v americkém Miami, jsou více než výmluvné.

Studie zahrnovala celkem 4764 kuřáků, mužů všech věkových kategorií. Jedno měli společné. Všichnitrpěli poruchami potence. Podle statistických výsledků studie přímo úměrně tomu, jak moc holdovali svému zlozvyku. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud