Meghan a princ Harry Profimedia

Meghan a princ Harry Profimedia

Kolem svatby Meghan a Harryho vypuklo šílenství Profimedia
Fanoušci se postupně přesouvají k zámku Windsor  Profimedia
Strážníci uzavírají části ulic Profimedia
Chystá se svatební výzdoba Profimedia
7
Fotogalerie

Královská svatba prince Harryho a Meghan Markle: Kdo byl pozvaný a kdo ne?

Svatba roku vypukne už tuto sobotu. Své ano si řeknou princ Harry a Meghan Markle na zámku Windsor nedaleko Londýna. Jak bude probíhat obřad, kdo se dostaví, co bude na královské tabuli? Přinášíme vám všechny momentálně dostupné informace.

Základní údaje

Své „ano“ si princ Harry spolu s americkou herečkou Meghan Markleovou řeknou v poledne 19. května v kapli sv. Jiří na anglickém zámku Windsor. Přítomna bude jak nejbližší rodina nastávajících novomanželů a jejich přátelé, tak vybraní zástupci charitativních organizací, kterým princ Harry předsedá. Dohromady se do kaple vejde 800 hostů. Největší otazník se zatím stále vznáší nad tím, kdo povede nevěstu k oltáři. Nakonec to stále může být její otec, který ke zděšení Meghan i veřejnosti prodělal před několika dny infarkt. Kvůli nešťastným okolnostem to ale může být také její matka Doria nebo samotný Harry, kdo Meghan na svatbě doprovodí k oltáři. 

Princ Harry

Plným jménem Henry Mountbatten-Windsor se narodil 15. září 1984 v Londýně následníkovi britského trůnu princi Charlesovi a princezně Dianě. O matku přišel v útlém věku dvanácti let. Po absolvování prestižního Etonu rok cestoval a pracoval v Austrálii a v Africe. Následně absolvoval Královskou vojenskou akademii v Sandhurstu a v roce 2007 působil 77 dnů na misi v Afghánistánu. Nasazení se musel vzdát poté, co byla jeho přítomnost v zemi odhalena tiskem. Proslul ovšem také mnohými skandály. Na svém maturitním večírku se například objevil v nacistické uniformě. Po narození třetího potomka prince Williama se v nástupnické linii posunul na šesté místo.

Meghan Markle

Americká herečka Meghan Markleová se narodila 4. srpna 1981 v Los Angeles. Je smíšeného původu, matka Doris Raglandová, jež v současnosti působí jako sociální pracovnice a instruktorka jógy, je Afroameričanka, otec Thomas Markle má holandské, anglické a irské předky a v minulosti pracoval ve filmovém průmyslu. Skrze svého otce je Meghan potomkem skotského krále Roberta I. i anglického krále Edwarda III. Meghanini rodiče se rozvedli v roce 1987. V roce 2003 získala na Severozápadní univerzitě bakalářský titul z divadelnictví a mezinárodních vztahů. Populární herečkou se stala díky své roli v seriálu Kravaťáci. Mezi lety 2011 a 2013 byla provdaná za Trevora Engelsona.

Více o královské svatbě najdete ZDE

Čím jezdí královská rodina? Na jejich auta mrkněte ZDE

Doporučujeme

Články odjinud