Královské vůně: rafinované a romantické

Královské vůně: rafinované a romantické

Se změnou šatníku ze zimního na jarní se naskýtá otázka, zda se také nezahalit do nové, svěžejší vůně. Jarní novinky mezi parfémy stojí rozhodně za pozornost, aktuální trendy diktují něžnou romantiku spojenou s rafinovanou ženskostí.

S výběrem nové vůně však určitě nepospíchejte, dejte si na čas. Klidně i několik dnů. V parfumérii očichejte maximální tři různé flakóny, další den sáhněte po tom, jehož obsah vám voněl včera nejvíce a přidejte k němu další dva a tak pokračujte, pokud si nebude zcela jistá svou volbou. Pamatujte, že vůně vám dokáže navodit tu správnou náladu a dodat sebevědomí.

Svěží ódou na slunné dny je Bali Dream, toaletní voda od Estée Lauder. Jemná vůně zachycuje atmosféru tohoto exotického ostrova s jeho nádherně kvetoucí flórou, osvěžujícími vodopády a lehkým vánkem.

Květ růže je často spojován s ženskou krásou, oboje křehké, nádherné a jedinečné. Jejich vzájemná harmonie uchvacuje po staletí a proto není divu, že se žena a růže staly inspirací i pro nejnovější vůni značky Gianfranco Ferré s výstižným názvem Rose Princesse. Tato lehká a svěží toaletní voda vzdává hold mladé ženě, která se stejně jako květina mění z nesmělého děvčátka – poupátka – v překrásnou a hrdou dámu – růži.

Další novinku mezi mladistvými a romantickými vůněmi uvádí na trh francouzská princezna Marina de Bourbon. Pink Princesse ztělesňuje nepopsatelnou atmosféru prosluněného jarního dne, kdy čerstvá tráva láká k posezení, lenošení a bezstarostného užívání si.

Tolik oblíbené „jablíčko“ značky DKNY opět dostává nový kabátek i obsah. Toto jaro se vůně Be Delicious obléká do rozkošné růžové a vzhlíží se v rozkvetlých jabloních. Fresh Bloosom představuje delikátní ženskost s notnou dávkou svěžesti.

Slavnou Flowerbomb od dvojice excentrických návrhářů Viktor&Rolf není potřeba dlouze představovat. Na trhu se drží skvěle od svého uvedení a za tu dobu si získala srdce odvážných a sebevědomých žen. Toto jaro opět překvapuje svou nečekanou výbušností a představuje se v super luxusním balení 20 ml, čímž se z ní stává zbraň, kterou můžete mít kdykoliv a kdekoliv po ruce.

Francouzský módní návrhář Emanuel Ungaro si své příznivkyně opravdu hýčká a to nejen krásnými modely šatů, ale také nepřehlédnutelnými vůněmi. Žhavou novinkou je rozkošnická Ungaro Party. Tvůrci se nechali inspirovat energickou, moderní, mladou ženou, která miluje módu a trendy stejně jako svůj nezávislý způsob života.

Květinovo pižmová toaletní voda zaujme hned na první pohled nápaditým flakónem, v jehož nitru dříme průzračná vůně plná květin s ovocnými tóny. První nadechnutí zajiskří meloun spolu s pikantním citrónem. Na ně navazuje náruč plná květin, mezi nimiž nechybí konvalinky či leknín. Samotný zákllad tvoří santálové dřevo doplněné šarmantním pižmem.

Foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud