Krampol málem jezdil do smrti na vozíčku.

Krampol málem jezdil do smrti na vozíčku.

Herec Jiří Krampol (72) si život bez sportu nedokáže představit. Ale nechybělo mnoho a oblíbený herec by jezdil na vozíčku.

"Už je to přes dvacet let, kdy mi v divadle při Shakespearovi Bartoška přelomil nohu. Představení jsem dohrál, ale nechápu, jak se mi podařilo z jeviště odejít, když byla noha ohebná na obě strany," svěřil se Krampol Korzu.

Bartoška mu přetrhl vnitřní i vnější vaz a od té doby buštěhradský rodák nemůže pořádně běhat. Vzpomíná, jak před lety moc rád skákal do parakotoulů, ale úraz mu dnes něco podobného zcela znemožňuje.

Herec a skvělý Belmondův dabér přiznává, že ani nyní se mu při sportu úrazy nevyhýbají. Občas během tenisového utkání dostane míčkem do oka, do tváře i za ucho. Ale prý vše bere s humorem, i když rána často pořádně bolí.

Zaujal ho taky box, ale mnohdy bývá vznětlivý a vztek se s boxem dle jeho názoru vylučují. Rány schytal i při šermu a dokonce i při plavání. "Jako kluk jsem plaval za Ymku a někdy v pubertě mě bavilo šermovat za dorost Sokola Vinohrady. Pak se mi zkušenost se šermem hodila na DAMU, kde byl šerm povinný," prozradil herec.

Aby nezestárnul, často sportuje i ve svých dvaasedmdesáti letech. "Pokud bych necvičil, tak se už rozsypu. Sportuji, cvičím, posiluji, ale rozhodně do sebe necpu bobule na zvýšení aktivity. Ty jsou jen pro magory, co se chtějí někde lakýrovat. Oteklí mládenci z filmů mi jsou směšní. Člověk by měl svou postavu nahánět cvičením a rozhodně ne chemií," míní Jiří Krampol.

ČTĚTE TAKÉ:
Ženy touží nejvíce po mužích v červené!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud