Krása a móda tajemného Orientu

Krása a móda tajemného Orientu

Západní civilizace znají Blízký východ více z negativních televizních zpráv než z hlediska kulturního, což je ovšem velká škoda. Orient má spoustu toho, co nabídnout a to i co se oblečení a stylu týče.

Zemité odstíny hlíny, pouštního písku, vonného koření spolu se zlatem tvoří hlavní barevnou paletu orientálního stylu stejně jako nákladné výšivky a pestré potisky.

Bavlna, hedvábí a kašmír směle konkurují moderním umělým látkách, které se jim ani v nejmenším nemohou rovnat praktičností, krásou a jedinečnými vlastnostmi. Díky stylu inspirovaného blízkovýchodní kulturou se stanete mistry ve vrstvení a kombinování.

Spoustu inspirace můžete načerpat mj. v letním kinohitu Sex ve městě 2, ve kterém se Carrie, Samatha, Charlotte a Miranda vydají z rušného New Yorku do luxusního Abú Zábí uprostřed arabské pouště.







Arabským zlatníkům nelze upřít talent a mistrnou šikovnost. Však se místní ženy nezdobí ničím jiných, zlato je synonymem bohatství a vysokého sociálního postavení. Vy musíte zrovna vyplenit zlatnický krám, skvěle poslouží i tepaná bižuterie ve zlatých odstínech. Na náramcích rozhodně nešetřete co se velikosti a množství týče. Nejrůznější zdobení korálky, kamínky a flitry nechávejte jen na doplňcích, takto vyšperkované boty oživí i ty nejjednodušší šaty.







Exotická atmosféra nemusí nutně končit za dveřmi šatníku. Tepané lucerny, svícny a další bytové doplňky dodají prostoru nádech luxusního a zcela nezaměnitelného stylu. Od 21. června 2010 navštivte prodejny Tchibo, zde si budete moci zakoupit řadu bytových doplňků a textilií inspirovaných Orientem.



Samotnou kapitolu tvoří parfémy, jedna z hlavních kategorií se dokonce po Orientu přímo jmenuje. Patří sem těžší vůně plné smyslných ingrediencí v čele s ambrou, kadidlem, kořením a exotickými dřevy. Zřejmě nejslavnější představitelkou této kategorie je legendární Opium značky Yves Saint Laurent, vůně letos přichází v novém stylu, obal je inspirován elegantním pouzdrem válečníků z dálného východu. Stejně výrazná je také Omnia od Bulgari, tvořená šafránem, kardamomem, zázvorem, pepřem a mandarinkou. Do stejné kategorie patří Notorious od Ralpha Lauren či Desire Me od Escady.

K Orientu neodmyslitelně patří také jedinečný tanec a velmi svůdné pohyby břišních tanečnic. Toto staletími zdokonalované umění si našlo cestu i do západních kultur a ženy po celém světě bez rozdílu věku a velikostí šatů propadají kouzlu orientálního tance a motají hlavy mužům.



Vidět vystoupení velkých hvězd je skutečným zážitkem, ten si můžete dopřát i v tuzemsku a to v sobotu 29. května 2010 v pražském divadle Millenium. Na semifinále taneční soutěže Miss Orient vystoupí nejen soutěžící ze všech koutů Čech a Moravy, ale také úspěšná a mnohokrát mezinárodně oceněná skupina Matahari Group a hlavní hvězdou bude egyptská legenda Randa Kamel.



Foto: archiv firem



ČTĚTE TAKÉ:
Nemám co na sebe!

Doporučujeme

Články odjinud