Krása z mrtvého moře od firmy AHAVA

Dr. Werner Woss, vedoucí ústavu DERMATEST, který poslední čtyři roky prováděl testy ve spolupráci s nemocnicemi a univerzitami, se setkal pouze s několika málo kosmetickými výrobky, které by způsobily podobné zlepšení.

Krása z mrtvého moře

 Příznivé působení látek obsažených v minerálním bahně Mrtvého moře (nejnižší bod světa) i solí z jeho vody na pokožku a její funkce je známé již tisíce let. Komplex látek obsažených v bahně Mrtvého moře působí při vhodné aplikaci přechodné zrychlení metabolických procesů v pokožce a její zvýšené prokrvení, které má za následek intenzivnější vyplavování odpadních produktů metabolizmu z pokožky a zároveň zvýšení přísunu živin. Výsledkem je optimalizace funkce pokožky a zlepšení jejího stavu v případech narušení její funkční rovnováhy. Nejmarkantněji se tyto účinky projevují při nadměrném vylučování kožního mazu. Aplikace solí, převážně ve formě koupelí, které mají adstringentní (stahující) působení, pomáhá zklidňovat pokožku, omezovat její nadměrné maštění a napomáhá při zbavování povrchových nečistot. Excelentní úroveň zpracování kosmetických přípravků AHAVA zaručuje maximální využití příznivých vlastností použitých surovin. Produkty se vyrábí ve vysoce moderní továrně s výhledem na Mrtvé moře.Skutečně je AHAVA jediná série péče o pokožku na světě, která až do posledního detailu je vyráběna zde u Mrtvého moře. Dead SEA HEALTH CARE PRODUCTS jako výrobce série AHAVA,je jedinou firmou na světě s licencí k využití výskytu minerálů v Mrtvém moři a navíc podporovaná Izraelskou vládou.

Výsledky výzkumu Osmoteru fy Ahava

V souvislosti s uvedením nové řady výrobků na trh se snažíme dodat konkrétní údaje týkající se účinků Osmoteru pro účely propagace a podporu marketingových záměrů.
Po prověření některých možností byl pro výzkum zvolen německý ústav DERMATEST, vedený dermatologem Dr. Wernerem Woss.

Ověřovací parametry:

Drsnost povrchu pleti
Ťčinek Osmoteru na hladkost pleti - tento parametr je ukazatelem protivráskové činnosti.

Hydratace
Vliv Osmoteru na hladinu vlhkosti pleti.

  1. Parametr hladkosti pleti byl měřen počítačem pomocí laserového profilometru na povrchu pleti podle evropské normy DIN 4768 FF. Studie zahrnovala 20 žen ve věku od 18 do 65 let, které používaly minerální sérum dvakrát denně po dobu 4 týdnů.
    U každé osoby bylo uděláno 45 000 měření před používáním a po 4-týdenním používání přípravku. Na základě identického naměřeného profilu pleti byl spočítán aritmetický průměr drsnosti pleti.
  2. Hladina vlhkosti pleti byla měřena Corneometrem u 20 žen ve věku od 18 do 75 let před používáním zdokonaleného hydratačního krému pro velmi suchou pleň, který obsahuje Osmoter a další aktivní prvky. Dále byla měřena ihned po aplikaci, potom znovu po 1 - 8 hodinách.

VÝSLEDKY

1. Hladkost pleti

  1. Použití základního gelu séra (placebo) přispělo v průměru k 10,9% zlepšení hladkosti pleti.
  2. Použití minerálního séra bez Osmoteru (ale s ostatními aktivními prvky) vedlo v průměru k 27% zlepšení hladkosti pleti.
  3. Použití minerálního séra s Osmoterem přineslo v průměru 40,3% zlepšení hladkosti pleti.

VYHODNOCENÍ VÝSLEDKť:

Základní gel (placebo) přinesl typický výsledek, jakého dosáhneme při použití obyčejných výrobků. Dr. Woss jeho účinek definuje jako normální efekt na hladkost pleti.

Gel-sérum bez Osmoteru přináší značné zlepšení hladkosti pleti. Podle Dr. Wosse toto sérum-gel může být definováno jako výrobek pro normální a suchou pleň s velmi dobrým efektem na hladkost pleti.

Sérum obsahující Osmoter přineslo zlepšení hladkosti pleti, které má podstatně vyšší úroveň, než běžné lékařské přípravky, které jsou v současné době na trhu.

Dr. Werner Woss, vedoucí ústavu DERMATEST, který poslední čtyři roky prováděl testy ve spolupráci s nemocnicemi a univerzitami, se setkal pouze s několika málo kosmetickými výrobky, které by způsobily podobné zlepšení. Ty, které toho dosáhly, byly převážně výrobky obsahující liposomy, nebo jiné unikátní aktivní prvky.

Firma Ahava vlastní na tyto výrobky certifikát kvality ISO 9002, klinický, dermatologický a hypoalergenní atest.

www.ahava.cz

Doporučujeme

Články odjinud