Krásná barva

Krásná barva

Lesklé vlasy s výraznou barvou představují nepřekonatelnou ozdobu ženské hlavy. Řada žen si oblíbila barvení své hřívy v klidu svého domova. Co byste měla vědět o domácím barvení a co se v žádném návodu nedočtete, se dozvíte právě teď.

Domácí barevní vlasů je stále velmi populární. Pro krásnou barvu hřívy nemusíte běhat ke kadeřníkovi, stačí si koupit požadovaný odstín a kvalitních výsledků můžete dosáhnout sama či s pomocí kamarádky.

Co byste měla vědět o barvení vlasů? Především si pozorně přečtěte přiložený návod. Moc se od sebe jednotlivé produkty neliší, ale přece jen mají svá specifika, která musíte znát ještě než se pustíte do práce. Jedině pečlivým dodržováním všech instrukcí dosáhnete kýžené výsledku. Každý výrobce doporučuje provést test než použijete celou barvu. Tuto radu neberte na lehkou váhu, taky byste se mohla setkat se silnou alergickou reakcí!

Co vám však žádný návod neřekl? Čtěte otázky a odpovědi na téma barevní vlasů.

Mohu se odbarvit na blond, když jsem bruneta nebo zrzka? To raději nezkoušejte. Výsledná barva totiž bude oranžová než blond. Pokud chcete zesvětlit svou současnou barvu o více než 2 odstíny, svěřte se do rukou odborníků. Jinak si vlasy na dlouhou dobu poškodíte a náprava vás bude stát hodně času a peněz.

Co se stane, když nechám barvu na hlavě déle než je doporučeno? Obvykle nic. Většina kvalitních barev má v sobě zabudovanou „stopku“, takže barva přestane po určité době působit. I tady však existuje výjimka: zesvětlovací prostředky působí velmi dlouho, proto nespouštějte oči z hodin.

Jak udržím barvu sytou po dlouhou dobu? Stále používejte výrobky určené pro barvené vlasy, které chrání barvu před vymýváním, hydratují vlasy a poskytují ochranu před UV paprsky.

Co s odrostlými vlasy? Barvy můžete pochopitelně vrstvit. K zajištění jednolitého odstínu, obarvěte nejprve vlasy od kořínků. Ve stejnou dobu aplikujte na konečky kondicionér, který je ochrání před dalšími chemickými úpravami. Oboje nechte cca 5 minut působit. Poté aplikujte zbytek barvy po celé délce vlasů a rozčesejte je. Barvu nechte na vlasech po dobu doporučenou výrobcem, od které však odečtěte 5 minut, po které se barvily odrosty.

Budou mít mé vlasy stejnou barvu jako na krabičce? Pravděpodobně ne. Přesnou barvu dokáže pouze odborník, tedy zkušený kadeřník. Výsledek domácího barevní se bude pohybovat někde mezi vaší barvou vlasů a fotografií na obalu.

autor: Simona Foto: Clairol

Doporučujeme

Články odjinud