Krásná jako topmodelka

Krásná jako topmodelka

Jsou krásné od přírody nebo díky práci nejlepších světových vizážistů, kadeřníků a stylistů? Jak se o sebe stará jedna z nejlépe placených krásek světa? Múza návrhářů, tvář velké kosmetické společnosti, topmodelka a matka Natalia Vodianova odhalila své triky na krásu a zdraví, které získala od předních kapacit na dokonalý vzhled a které jí pomohly stát se velkou hvězdou současnosti.

Denní péče Ve svém věku 24 let se Natalia nemusí trápit s vráskami, pozornost věnuje očistě a prevenci. „Používám francouzské krémy z lékárny,“ říká modelka, „především značky Avéne a La Roche-Posay (k dostání i u nás). Mám ráda vše lehké a nekomplikované. Jinak používám málo co. Na tvář si dávám trochu make-upu a krémové tvářenky na líčka a rty. Domnívám se, že v kráse znamená méně více.“ Jako tvář kosmetiky L'Oreal je tato slavná Ruska věrná jejím produktům. Na čistění pleti používá čistící gel a tonikum Pure Zone, po kterých následuje jemné hydratační mléko La Roche-Posay Hydraphase, které obsahuje mj. minerální vodu. Snadno se nanáší a rychle vstřebává.

Na party Jako celebrita a hvězda přehlídkových mol se Natalia účastní mnoha večírků, filmových premiér a nechybí ani na vyhlášení filmových Oscarů. Jako zkušená hvězda ví, co přesně potřebuje a co funguje na diváky i kamery. „Strašně ráda se chystám večer ven. Sedím před zrcadlem a přemýšlím, co se sebou tentokráte udělám. Je to především o mně a proto se vždy zamýšlím, jak chci zrovna zapůsobit.“ Pečlivý výběr šatů a doplňků je důležitý nejen pro hvězdy. Vždy si rozmyslete, jak chcete působit a podle toho dolaďte svůj celkový vzhled.

Tajemství dokonalé pleti Nejen o obličej se třeba se pravidelně starat, to ví každá žena nejen krásné modelky. „Kupuji si pleťové i tělové masky,“ prozrazuje Natalia, „nejsem zastáncem drahých produktů, i když si je samozřejmě mohu dovolit. Raději se koukám po složení a vhodnosti pro můj typ pleti. Často pracuji od brzkého rána do pozdního večera, kdy mám další společenské povinnosti. Maska proti opuchlým očím je proto nutností.“ O své tělo se hvězda stará se stejnou pečlivostí jako o tvář. Pravidelně provádí peeling celého těla a dennodenně hydratuje pokožku těla zpevňujícím mlékem Nutrilift od L'Oreal. „To zanechává mojí pleť skutečně hydratovanou a vyživenou po dlouhé hodiny. Díky němu vypadá moje tělo tak dobře.“ Výsledky pravidelného používání mléka ukazují sexy reklamy na spodní prádlo Calvin Klein, jehož je Natalia tváří.

Tipy na líčení „Vždy začínám rozjasňujícím make-upem od Giorgio Armani a až poté se rozhoduji, jak si nalíčím oči a rty. Ráda nosím nenalíčené oči, o to větší pozornost věnuji obočí a rtům. Momentálně používám hodně lesků Glam Shine od L'Oreal.“ Chce-li Natalia radikálně změnit svůj vzhled, sáhne po neutrální rtěnce a řasy nalíčí několika vrstvami řasenky Panoramic. „Také ráda tvaruji svůj obličej. To je skvělá věc, jak může každá tvář vypadat nádherně. Používám trochu tmavší make-up pod lícní kosti a světlejší pod oči a na vrásku, která vede od nosu do koutku rtů. To dodá krásný, vytvarovaný vzhled.“

Zdroj energie Práce modelky je velmi náročná a vyčerpávající. Focení často začíná velmi brzo ráno, modelka musí být přítomna alespoň o dvě hodiny dříve kvůli líčení a česání. Odpoledne běží na zkoušku módní přehlídky, kde ji čeká nekonečné zkoušení oblečení a doplňků, další líčení, česání, generální zkouška a večer samotná přehlídka a poté i závěrečná party, na které Natalia, jako hlavní hvězda přehlídkového mola, nesmí chybět. Její účast se očekává a je takřka nutností. Kde však brát energii na tak náročný a dlouhý den, který se bude zase zítra opakovat? „Mastné kyseliny Omega-3 mi dodávají energii a uklidňují mě. Pravidelně užívám multivitamínové preparáty, navíc vitamíny b4, B6, B12 a C. Především vitamín C dodává energii, B-komplex je zase dobrý na nervy.“ Vyvážená strava je nezbytná, to ví modelka velmi dobře. „Pravidelně jím několikrát denně, potřebuji doplňovat živiny a energii po celý den. V mém jídelníčku je hodně zeleniny, masa, ryb, používám kvalitní rostlinné oleje a čerstvé ovoce. Vyrůstala jsem v Rusku, doma se hodně vařilo, takže americká jídla jako hamburgery nebo tučná pizza nikdy nepatřily do mého jídelníčku.“ Díky vyvážené a zdravé dietě udržuje Natalia snadno a přitom zdravě svou štíhlou postavu.

Vzor krásy I modelky se vzhlížejí ve hvězdách, stejně jako „obyčejné“ ženy si je modelky berou za svůj vzor. Koho obdivuje slavná Natalia Vodianova? „Myslím si, že Audrey Hepburn byla neobyčejně krásná. Její krása vycházela zevnitř. Měla v sobě nevinnost, která byla přirozenou součástí její osobnosti. Také obdivuji Marlene Dietrich. Byla sebevědomá a přesně věděla, jak chce, aby ji ostatní vnímali. Od způsobu mluvení po svůj vzhled, nikdy neudělala nesprávný pohyb.“ Hvězdy stříbrné plátna obdivují i krásné a slavné, věřili byste?

Absolutní nezbytnost „Nikdy nevycházím z domu bez své vůně. Když jsem poprvé ucítila parfém Euphoria od Calvin Klein, zamilovala jsem si ho. Je to moje vůbec první vůně, jakou jsem kdy nosila!“ Není proto divu, že se slavná Natalia stala tváří nejnovějšího parfému slavného návrháře. Euphoria je opojná orientální vůně pro ženy, plná exotického ovoce, svádivých květin s bohatým smetanovým podpisem, v jejímž srdci se opojně rozeznívají nóty černé orchideje, lotosového květu a květiny champaca.

Žena mnoha tváří Natalia Vodianova pro L'Oreal Paris

Natalia Vodianova pro Calvin Klein

autor: Simona foto: internet

Doporučujeme

Články odjinud