Krásné nohy

Krásné nohy

Dennodenně pečujeme o obličej, děláme si starosti s celulitidou na stehnech, měníme účesy podle nálady. Často však zanedbáváme důležitou součást těla – nohy a chodidla. A přitom právě tyto partie vyžadují zvýšenou péči.

V jarních a letních měsících namáháme nohy více než kdy jindy. S příchodem teplého počasí se ke slovu dostávají pěší túry v přírodě, ale také otevřené střevíčky na pobíhání po městě i po pláži. Zvýšená námaha se nemilosrdně podepisuje na vzhledu chodidel, která si žádají pečlivou pozornost. Vždyť si ji nohy zaslouží!

Profesionální pedikúra Do svého diáře si zařaďte návštěvu profesionální pedikérky. Jemně a přitom důkladně odstraní ztvrdlou kůži, ošetří nehty a zbaví všech problémů, které chodidla mohou potkat. Objednejte si také masáž nohou, kterou si přímo zamilujete! Uvolníte celé tělo a ulevíte unaveným chodidlům. Tuto proceduru si dopřejte alespoň jednou za měsíc.

Domácí péče Mezi jednotlivými návštěvami salónu nezapomínejte na domácí ošetření. Jednou týdně si udělejte čas na jednoduchou a přitom účinnou kúru v klidu domova, která vám zabere jen pár minut.

Krok 1 Odstraňte nános starého laku. Použijte vatový tampón namočený do bezacetónového odlakovače. Tampón přiložte na několik vteřin na nehet a poté jedním tahem stáhněte oprýskanou barvu.

Krok 2 Zapilujte všechny nehty, ale pozor, do rovna! Jinak si zaděláte na problémy se zarůstajícími nehty a oslabíte je.

Krok 3 Na pět minut namočte chodidla do vody s obsahem aromatické soli nebo oleje, mýdlo totiž pokožku vysušuje. Změklá chodidla obruste pemzou, čímž odstraníte vrstvu ztvrdlé a suché kůže. Pemzu používejte na vlhká chodidla. Dáte-li přednost speciálnímu pilníku na nohy, chodidla nejprve osušte.

Krok 4 Do kůžičky kolem nehtů vmasírujte speciální olejíček. Pokud jej nemáte, vezměte si na pomoc olivový nebo dětský olej. Při masáži zároveň kůžičku jemně zatlačujte.

Krok 5 Peeling nepatří jen na tvář, ale udělá dobře i nohám. Zjemní pokožku a viditelně je omladí. Na pomoc si vezměte speciální peeling na nohy nebo si vyrobte účinný zábal z hrubé mořské soli a olivového oleje. Směs vmasírujte do chodidel i nártů a nohy zabalte na 15 minut do igelitové fólie. Při smývání této masky opět nohy promasírujte.

Krok 6 S hydratačním krémem na nohy nemusíte šetřit, dostatečné množství naneste na chodidla a namasírujte si nohy kvalitním přípravkem s obsahem vitamínu E.

Krok 7 Tampónkem namočeným do odlakovače odstraňte z nehtů mastný film krému. Jinak by lak na nich nedržel.

Krok 8 Nejprve naneste podkladový nebo speciální zpevňující lak. Tento krok je důležitý hlavně při následné aplikaci tmavého odstínu. Do uschnutí základní vrstvy použijte dvě vrstvy barvy. Jednotlivé vrstvy nechte vždy pečlivě zaschnout.

Kosmetika pro krásné nohy Novou linii přípravků péče o chodidla představuje značka Avon. Novinky obsahují výtažky z citrónu a máty a mají chladivé účinky. Krém Foot Works Citrus Mint chladí a hydratuje chodidla, přidává nohám na atraktivitě a je charakteristický lehkou konzistencí a svěží citrusovou parfemací. Druhý výrobek oceníte kdykoliv během dne. Jedná se o chladivý sprej, který se postará o o příjemné ochlazení unavených chodidel, provonění pomocí mandarinky, grepu, citronu a máty. Sprej nožky zároveň hydratuje, zklidňuje a příjemně chladí.

Také řada Foot Care od Oriflame se rozšiřuje o Noční hydratační krém na nohy, který přináší péči o unavené nohy s unikátní směsí hydratačních látek a avokádovým olejem pro zjemnění pokožky. Noční péče o unavené nohy s unikátní směsí hydratačních látek a avokádového oleje pro zjemnění pokožky během noci také zjemňuje a hydratuje díky obsahu glycerinu. Aplikujte na nohy Noční hydratační krém a poté si oblékněte kosmetické ponožky. Ráno budete překvapená, jak hebké a krásné jsou vaše nohy.

autor: Simona Foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud