Krásné ženy plodí častěji dcery, proto je krásných mužů málo

Krásné ženy plodí častěji dcery, proto je krásných mužů málo

Doktor Satoshi Kanazawa působící na London School of Economics přišel s novým vysvětlením fenoménu, proč krásných žen přibývá, ale krásných mužů nikoli.

Podle jeho studie totiž krásné ženy předávají své geny dívkám, protože pro dívky má krása větší význam. Krásné ženy proto častěji plodí dcery. Krásné ženy mají více dětí a tudíž krásných žen ve společnosti přibývá, krásných mužů bude stále poskrovnu.

Krása u mužů totiž není důležitá. Ti se nerodí proto tak často krásným rodičům, kteří plodí spíš dívky, ale vzcházejí z párů, které disponují spíš sílou a agresivitou. Vlastnostmi důležitými pro muže.

Doktor Kanazawa sledoval sedmnáct tisíc jedinců narozených v roce 1958 a všímal si, jak byli v průběhu života hodnoceni z hlediska atraktivity a kolik pak měli dětí a jakého pohlaví.

„Atraktivní páry měly jako prvorozené dítě jak syna, tak dívku, ale ty hodnocené jako méně atraktivní měly téměř vždy syna,“ tvrdí doktor Kanazawa. Podle něj pak při hodnocení atraktivity matek, ty velmi atraktivní měly v naprosté většině dceru.

„Krása je větší výhodou pro ženu než pro muže, proto se vyplatí předávat geny pro krásu právě dcerám,“ vysvětluje svou teorii Kanazawa. Podle něj syny plodí častěji páry, které vynikají sílou a agresivitou.



ČTĚTE TAKÉ:
Svět podle Stelly!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud