Připravte si podle našeho receptu osvěžující letní krém s lesními plody a budete mít jako kuchařka zaručeně úspěch, a to nejen u dětí.
Ingredience:
250 g ricotty
½ l mléka,
1 sáček vanilkového pudinku
1 sáček vanilinového cukru
3 lžíce cukru
hrnek drobného ovoce (borůvky, maliny, lesní jahody, rybíz)
šlehačka
Postup :
1. V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr.
2. Zbytek mléka přivedeme k varu.
3. Do vroucího mléka vlijeme pudinkovou směs. Vaříme 2 minuty.
4. Ricottu dáme do mísy a po částech do ní zašleháváme mírně vychladnutý pudink.
5. Necháme téměř vychladnout a pak přidáme drobné ovoce.
6. Naplníme do pohárů a navrch ozdobíme šlehačkou.
Tip : Pro obměnu můžeme namísto šlehačky ovocný krém posypat nasekanými ořechy nebo mandlemi.