Krémové polévky: Zasytí i zahřejí

13. 10. 2016
Krémové polévky: Zasytí i zahřejí
Jak se krátí den a přibývá chladu, dostáváme chuť na syté polévky. Nejen k obědu nebo k večeři, ale i jako vydatnou snídani či svačinu. Ochutnáte naše favority?

Kuřecí po balkánsku

4 porce příprava: 95 minut

1 kuře, 400 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 cibule, 2 bobkové listy, sůl a pepř, 1 plechovka cizrny, 200 ml smetany ke šlehání, šťáva z 1 citronu + na ozdobu, 2 jarní cibulky, 160 g sýra feta, plátky citronu a chilli vločky k podávání

Kuře zalijte vodou a přiveďte k varu. Pěnu sbírejte. Mezitím zeleninu nakrájejte na kousky. Přidejte ji ke kuřeti s cibulí a bobkovým listem, plamen stáhněte na minimum a „táhněte“ asi 60 minut. Když maso začíná odpadat od kosti, vývar slijte, osolte a opepřete. Maso oberte. Cizrnu slijte a asi 3 jí dejte do vývaru. Přilijte smetanu a 5 minut provařte. Odstavte, rozmixujte a ochuťte citronem. Cibulku nakrájejte nadrobno, fetu na kostičky. Vložte spolu s masem a zbytkem cizrny do polévky a nechte je prohřát. Podávejte ji s plátky citronu a poprášenou chilli vločkami.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Jako u každého jedince je kvalita vašeho zdraví velmi úzce spjata s tím, jak jste na tom po psychické stránce. Pokud vám to není jasné, tak byste si takovou triviální věc měli uvědomit.…

Nejčtenější články

Články odjinud