8
Fotogalerie

Krokodýlí šílenství

Paříž, Miláno, New York i Londýn chytila pro svých spárů šelma - divoká a nespoutaná, po jejímž objetí touží všichni stylu chtiví po obou stranách Atlantiku. Na všech frontách tuto sezónu jednoznačně vítězí krokodýl!

Jednoduché tvary v kombinaci s luxusním materiálem vytvářejí dramatický efekt a povyšuje eleganci zase o stupeň výše. Vůbec nezáleží na tom, co si, ať už z pravé či imitace krokodýlí kůže, pořídíte, ale něco by to rozhodně být mělo.

Kabelky se vzorem krokodýla koupíte u většiny návrhářů a značek. Najde se jen málo z nich, kteří pro vás znovu neobjevili efektní materiál. Investice se vám rozhodně vyplatí. Kvalitní taška se vzorem aligátora vydrží spoustu sezón a přežije módní výstřelky. Důkazem je slavná Kelly Bag od Hermés, která se vyrábí několik desetiletí a stále na ni existují dlouhé seznamy čekajících.

Letošní sezónu se nosí nejen tradiční hnědé a béžové odstíny, ale také zářivé barvy jako červená, modrá, fialová a žlutá. Škála je skutečně bohatá, prostě si vyberte podle svého vkusu a nálady.

Náš tip: krokodýlí kabelky najdete na podzim u Bati na skvělé ceny

Bez nového modelu lodiček se neobejdete. Ať už sáhnete po klasických na štíhlém podpatku, na klínku, se špičkou kulatou, hranatou či dlouhou, nemůžete udělat chybu. Nám se nejvíce líbí černé střevíčky z nové kolekce Louis Vuitton s kovovým podpatkem a elegantní červené večerní pantoflíčky od Ferragama.

Náš tip: zavítejte do prodejny s italskou obuví, kde jistě uvolíte toho nejlepšího aligátora

Zatímco lodičky hrají všemi barvami, kozačky se drží tradičního zabarvení. Barevná paleta nabízí hnědé, béžové a šedé odstíny. Při výběru vysoké obuvi dbejte na kvalitu materiálu, jeho strukturu, prodyšnost a měkkost. Co se týče výšky a tvaru podpatků, záleží na vás, zda preferujete vysoké, štíhlé či pohodlné nízké.

Náš tip: inspirujte se při filmu Krokodýl Dundee

Pokud vás také zachvátila aligátoří horečka, nezůstávejte jej u bot či kabelky. Klidně si pořiďte kabát, klobouk, rukavice (nejlépe barevné) nebo třeba hodinky s krokodýlím řemínkem. Prostě fantazii se meze nekladou.

autor: Simona.cz

Doporučujeme

Články odjinud