Křupavá pizza, na kterou si můžete připravit těsto v domácí pekárně | Foto: iStock

Foto: iStock

Křupavá pizza, na kterou si můžete připravit těsto v domácí pekárně

Tahle, na niž si můžete připravit těsto v domácí pekárně, chutná jako pravá italská pizza.

Suroviny:

250 g vody

35 g olivového oleje (asi 5 lžic)

10 g soli (asi 2 lžičky)

500 g hladké mouky

1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Nastavení pekárny: Program Těsto.

Výběr těch nejlepších domácích pekáren chleba najdete na Hledejceny.cz

Postup:

Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a buď ho rozdělíme, nebo necháme v celku.

Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, vyválíme ho natenko na klasickém plechu nebo na pizza plechu, okraje necháme vyšší.

Základem může být rajčatová omáčka nebo jen kečup, zdobíme dle svých chutí. Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zprudka 7–10 minut.

Pro pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka – nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.

TIP NA VIDEO: Udělejte si domácí pizzu i podle video receptu:

Doporučujeme

Články odjinud