Tahle, na niž si můžete připravit těsto v domácí pekárně, chutná jako pravá italská pizza.
Suroviny:
250 g vody
35 g olivového oleje (asi 5 lžic)
10 g soli (asi 2 lžičky)
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
Nastavení pekárny: Program Těsto.
Výběr těch nejlepších domácích pekáren chleba najdete na Hledejceny.cz
Domácí pekárny
25. října 2021
Postup:
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a buď ho rozdělíme, nebo necháme v celku.
Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, vyválíme ho natenko na klasickém plechu nebo na pizza plechu, okraje necháme vyšší.
Základem může být rajčatová omáčka nebo jen kečup, zdobíme dle svých chutí. Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zprudka 7–10 minut.
Pro pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka – nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.
TIP NA VIDEO: Udělejte si domácí pizzu i podle video receptu:
Domácí pekárny
1. listopadu 2021
Domácí pekárny
1. listopadu 2021
Domácí pekárny
23. listopadu 2021