Které přezdívky jsou zabijákem sexu?!

Které přezdívky jsou zabijákem sexu?!

Ačkoli intimní přezdívky typu miláček, zlatíčko, tulísek či medvídek do vztahu většiny párů patří, podle amerických expertek na partnerský sex Julienne Davis a Maggie Aran jsou zabijákem sexuálního života. Zjistily totiž, že čím infantilnější, přeslazenější a komičtější přezdívky pár užívá, tím horší má sexuální život.

Neplatí to bez výjimky, ale v posteli je medvídek plyšovou hračkou a zlatíčko malým dítětem, málokdo se chce pak s představitelem této přezdívky vášnivě milovat. Davis a Aran sice nevylučují, že zdrobněliny do vztahu patří, v posteli by se ale měla používat vlastní jména či přezdívky mnohem smyslnější.

„Mění totiž partnera v asexuálního plyšového medvěda, s nímž chcete maximálně koukat na televizi a popíjet horkou čokoládu. Ale rozhodně si s ním nechcete sexuálně zařádit! Když svého partnera potkáte poprvé, zamilujete se a sexuálně po něm toužíte. Neříkáte mu tehdy, ahoj, broučánku, co budeme dělat teď? Ne, řeknete mu, Roberte, tak co chceš teď?“ vysvětlují autorky knihy o vlivu přezdívek na sexuální vztah.

Podle jejich studie jsou pak nejhoršími přezdívkami koblížek, buchtička či slaďoušek. Přeslazený hovor plný zdrobnělých přezdívek je podle nich syndromem spolubydlícího, kteří dělají všechno stejně, mají stejné přátele a v protějšku už nevidí žádnou inspiraci.

„Všichni sníme o romantickém ideálu Popelky, která potká svého prince a o všem si od té doby spolu povídají, jsou stále spolu, nikdy se nehádají, dělají vše společně a nemají před sebou žádná tajemství. Jenže po letech najednou stojíte a říkáte si, vždyť mluvím sám se sebou, jsem to já sám, začíná to být nuda,“ dodávají Davis a Aran.

Podle jejich průzkumu dvojice, které se nikdy nehádají a tráví spolu téměř všechen čas, také nemají žádný sexuální život. „Jak poznáte syndrom spolubydlícího? Jednoduše. Neměli jste sex už dva měsíce? Říkáte si mamko a taťko a mluvíte spolu infantilně, super, máte syndrom spolubydlícího,“ tvrdí v knize autorky.

Pro uchování aktivního sexuálního života dvojice doporučují užívat stále svá skutečná jména, případně nějaká smyslná a sexuální, nesdílet s partnerem úplně všechny myšlenky a ideje, třeba ty sexuální si ponechat pro sebe, mít své vlastní zájmy a přátele, nepodnikat vše společně a chodit všude výhradně spolu, nebát se vyjádřit svůj názor a konstruktivně o něm debatovat a konečně neprovádět veškerou hygienu před protějškem sedícím na toaletní míse.

ČTĚTE TAKÉ:
Agáta Hanychová: Těší se její partner na miminko?!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud