Které věci nosí smůlu? Vykliďte domácnost od negativní energie | Foto: iStock

Foto: iStock

Které věci nosí smůlu? Vykliďte domácnost od negativní energie

Máte pocit, že byste potřebovala mít více klidu a pohody? Možná že za napjatou atmosféru u vás v domácnosti mohou určité předměty. Některé věci se totiž podle tradičního čínského učení feng-šuej mít doma rozhodně nevyplácí. Tohle jsou předměty, které byste měla raději rychle zahodit.

Staré věci jsou zdrojem špatné energie

Patříte mezi jedince, kteří neradi cokoliv vyhazují, proto doma neustále skladujete i staré a rozbité věci? Potom děláte velkou chybu. Teprve když přestanete v domácnosti hromadit staré a přebytečné věci, zbavíte se v ní negativní energie, která způsobuje, že se vám doma přestává líbit, popřípadě že se v bytě cítíte rozmrzele či znuděně. Staré věci navíc doslova vysávají energii, takže se můžete cítit také neustále unaveně a bez energie. Navíc v tomto případě platí přímá úměra. Čím více rozbitých a nahromaděných věcí budete doma mít, tím se budete cítit hůř.

Jak si zařídit domácnost podle učení feng-šuej? Podívejte se na rady odborníka ve videu:

Pokračování 2 / 5

Rozbité věci mohou mít dopad na rodinné vztahy

Je vám líto vyhodit rozbitou porcelánovou soupravu, protože je po prababičce? Ponecháváte si doma starý hrneček s rozbitým ouškem, protože byl váš oblíbený? Pokud se v těchto větách poznáváte, rozhodně zpozorněte. Rozbité věci mohou totiž představovat podle tradičního učení riziko také pro vaše vztahy. Feng-šuej totiž říká, že takové předměty symbolizují destrukci, která se může přenášet i do atmosféry vaší domácnosti.

Takové věci v sobě tak právě nesou onu ničivou energii, která zapříčiňuje problémy ve vztazích, jako například časté hádky a konflikty, zradu, nebo dokonce nenávist a nepřátelství. Navíc si při pohledu na poničené a rozpadlé objekty můžete vzpomínat na negativní zážitky z minulosti, které vám jen budou kazit náladu. Připomínají totiž chyby, omyly a problémy, ať už nás samotných, nebo našeho okolí. Tak jako tak je dobré se všech nefunkčních a poničených předmětů co nejdříve zbavit, abyste svůj dům nebo byt zbavila od všeho špatného.

Pokračování 3 / 5

Umělé květiny jsou jako upíři

Zdrojem zlé atmosféry v domácnosti a nositelem smůly jsou také umělé neboli neživé květiny. Vyzařují totiž v bytě či domě neživou neboli mrtvou energii, která nepřináší nic dobrého. Vyčerpá z vás veškerou dobrou náladu, sílu i pozitivní energii. Vliv mnoha umělých květin v bytě vás může přivést dokonce až do stavu apatie a nečinnosti. Z toho důvodu by umělé květiny nikdy neměly být v pokoji starého nebo nemocného člověka, protože by ho ještě více vyčerpávaly. Pokud se domníváte, že se bez květin doma zkrátka neobejdete, vyměňte nevzhledné a někdy také kýčovitě vyhlížející dekorace raději za živé rostliny. Namísto kýčovitého lapače prachu v podobě umělých květin, které nosí smůlu, pak budete mít v živých květinách doma zdroj harmonie, dobré a pozitivní nálady, štěstí a radosti.

Pokračování 4 / 5

Dárky od někoho, kdo vás nemusí, nosí smůlu

V případě, že máte doma nějakou věc, kterou vám dal váš neoblíbenec, nebo dokonce nepřítel, rozhodně ji raději dejte někomu jinému nebo rovnou vyhoďte. A to, i když na ně můžete mít určité vzpomínky. Ať už jde o předmět od kolegy, který vám dal něco z povinnosti k narozeninám, nebo od kamarádky, se kterou se už nebavíte. Všechny tyto věci totiž přinášejí do bytu smůlu a negativní energii, která pak proudí celým příbytkem. Stejně tak se raději zbavte i všech věcí po bývalých partnerech. Pokud nevíte co s nimi, udělejte dobrý skutek a věnujte je třeba charitě. Jinak ve vás mohou vyvolávat vzpomínky na špatné události.

Pokračování 5 / 5

Dekorace z mrtvých vycpaných zvířat děsí

Ještě hůř než umělé květiny působí na domácnost sošky ze slonoviny, koberec z pravé kožešiny nebo třeba paroží. Všechny tyto předměty totiž pocházejí z mrtvých zvířat, takže vaší domácnosti užitek rozhodně nepřinesou. Podle pověr přinášejí velkou smůlu celému domu, navíc z nich proudí zlo. Nehledě na to, že takovými předměty v domácnosti podporujete krutosti páchané na zvířatech. Pokud máte nějakou takovou „dekoraci“ doma, rozhodně se jí raději co nejdříve zbavte. Tyto věci už dávno nejsou moderní a vaší domácnosti nádech moderny a luxusu rozhodně nedodají.

Doporučujeme

Články odjinud