Kuchyňky na pracovišti versus toalety. Kde číhá více nebezpečných bakterií?

25. 4. 2013
Kuchyňky na pracovišti versus toalety. Kde číhá více nebezpečných bakterií?
Kuchyňky sdílené mnoha zaměstnanci na pracovišti jsou kontaminovány bakteriemi tak, že mnohdy v tomto ohledu předčí i toalety. Podle britského průzkumu jsou přitom největšími semeništi choroboplodných zárodků držáky konvice a dvířka mikrovlnných trub. Polovina ze všech ploch ve společné kuchyňce zaměstnanců je kontaminována nebezpečnými střevními bakteriemi.

A důvodem je prostě a jednoduše to, že lidé nedodržují striktně hygienu a často si nemyjí ruce. Když se pak všichni dotknou držáku konvice či dvířek mikrovlnné trouby, bakterie z jejich rukou se mohou šířit.

Semeništěm koliformních bakterií – tedy těch žijících ve střevech a ve výkalech – jsou také odkapávače, kde jich je podle hygienického průzkumu na pracovištích čtyřikrát více, než je povolený limit.

„V průměru lze říci, že pětasedmdesát procent ploch v zaměstnaneckých kuchyňkách obsahuje více bakterií než průměrná toaletní mísa na ženském záchodě,“ tvrdí mluvčí společnosti Initial Hygiene.

„Pravidelné mytí rukou mýdlem a teplou vodou se prokázalo jako skvělá metoda ke snížení množství patogenů na pokožce a jejich šíření dále v prostoru. Pokud se budou všichni pravidelně před jídlem, po jídle a především po návštěvě toalety mýt, pracoviště může být zdraví neškodné a bezpečné,“ tvrdí doktor Peter Barratt ze společnosti Initial Hygiene.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Jenom tehdy, když pochopíte, že všechno zlé je k něčemu dobré, budete schopni docenit divné období, na jehož počátku se právě nyní nacházíte. Zas se začne blýskat na lepší časy. Spojíte…

Nejčtenější články