Kuřáci mají naději na bezpečnější cigarety

12 komentářů

Véčko
3. dubna • 21:07

Běžte do piče nekuřáci zasraní,,, co si kurva myslíte?,, že se nikde nebude kouřit,,, hovno,,, furt nám jenom zakazujete kouřit jak v hospodách tak i venku,,, vy zmrdi v hospodách se vždycky pilo a kouřilo tak co pičujete a když se vám to nelíbí tak buďte doma... čuráci...

lemi
12. listopadu • 13:36

vi ste ale kokoti

kata
12. listopadu • 13:35

bi li to ale smrtewlne onemocneni muže se natop umírat

deamon
7. listopadu • 1:41

No....
Jsem kuřák a jak tak koukám na ty příspěvky tady, už se někde za rohem blíží "soudce Lynch". Chválabohu, že jsem dost daleko. Sice si zapálím, ale když vidím, že to někomu evidentně vadí (a to i pozoruju lidi na zastávce a pod.) , tak toho nechám, nebo odcupitám trochu dál, abych je nedráždil. Úplná nehoráznost od kuřáka je, kouřit tam, kde je těhotná žena nebo maminka s děckem. Za to bych dával pár facek. Je pravda, že takový prachy, co na cigaretách rejžuje stát, to je balík. Nedivte se potom, že ty koncerny na cigarety dělaj takový reklamy. Stát to pak podporuje, protože z toho něco má. No chvála bohu, že se situace začíná obracet a jde i světová kampaň proti kouření. Jsem kuřák, ale přestal bych asi taky. Neříkám, že jsem závislák, nicméně mám svůj věk a je zcela evidentní, že mý plíce na nějaký ty maratónský běhy už nestačej. Je to blbej zvyk... souhlasím. Ale tolerance a schopnost pochopit tu druhou stranu by měla bejt na obou táborech. Jsme lidi, tak se můžem domluvit nééé ? Taky v restauraci při obědě klidně vstanu a řeknu kuřákovi vedle, jestli si náhodou nevšiml, že je doba oběda a že tu jím. Když vyskakuje tam mu klidně odpovím, že si zapálím s ním, ale jen tehdy, když za mně zaplatí oběd. No a máte vidět ty ksichty. Típnou vajgly a jdou si přesednout a nebo i zaplatěj. Nekuřákům radím .... Nedejte se, my omezujeme Vás. Nesnažte se nás ale převychovat, to by jste omezovali zase Vy nás. Dejme hlavy dohromady a pokud jsme slušní, není problém se dohodnout. Respektujme se.Demokracie znamená, že každý má svá práva. Ale tato práva nesmí zasahovat do práv jiného jedince a omezovat jej.Toliko asi ode mne. Nekuřákům fandím, že se nezblbli do reklam a do toho pocitu "bejt dospělej", ve škole na základním stupni. A nám kuřákům radím, nechme toho - škodí to. Buďme tolerantní i k jiným, ne jen sami k sobě. Nikdy nevíte kdy toho druhého, kde jste zanechali špatný dojem při kouření, budete potřebovat.

lukas stanek
23. března • 11:05

je to proste hnusne svinsko

sansie
19. září • 19:57

já si mylím že cigarety jsou svinstvo platit si za zdraví to je na prd...člověk jen tak přestat nemůže protože ho to uklidnuje ale je to hnus...na štěstí nejsem na to ještě závislá ale když kouří lidé kolem tak se nedá přestat...mno ale skuste to držím vám palce...

Cybercom
13. ledna • 4:45

Kdo chce kouřit, ať kouří, kdo nechce, ať nekouří. Já taky nechci a kouřím.

Cybercom
13. ledna • 4:42

Já bych kuřáky nechal na pokoji a radši bych se podíval co dejcháme, co jíme, v čem žijeme. A zjistil bych, že je v tom tolik svinstva, kolik je ve všech trafikách na světě.

sára
21. července • 17:04

vidím to stejně jako Andrea. Nehledě na to, že po každé polední přestávce smrdím kouřem jako ďas. Restaurace, kde se v poledne nekouří jsou jen světlou vyjímkou (bohužel).S tím by se mělo něco dělat. Opravdu do otravuje život.

Jamesová
17. července • 9:27

Jo, taky mě to otravuje (doslova). Průšvih je, že mám přítele, který kouří (ještě k tomu cigarety bez filtru, takže superfiltr je mu na prd), jinak je na něm všechno OK, jen ty cigarety...
To Papík: jseš zralej na další demonstrativní upalovačku, uklidni se trochu

andrea
14. července • 15:27

Kuřáci mají naději na bezpečnější cigarety? Do hajzlu a jakou naději mají nekuřáci,že je kuřáci přestanou neskutečně otravovat tím odporným puchem? Není absolutně možný se najíst v nějaké restauraci, aniž bych musela dýchat ten nepřekonatelný smrad. Ale my nekuřáci přece omezujeme chudáky kuřáky. Nejradši bych všechny hnusný kuřáky vystřelila na Mars i s jejich odpornýma cigaretama.

Michal Papík
14. července • 8:43

Nad tímto vším zůstává můj rozum, mámli nějaký, stát. Kdy už lidé konečně pochopí, že jediným opravdovým smyslem života je právě život sám, jeho zachování? Jak je možné, že je žebříček hodnot u lidí tak příšerně převrácený ve jménu fenoménu, kterému říkáme peníze? Copak lidé opravdu věří, že ty zatracené peníze jsou nade vším? Že jsou důležitější, než život sám? Řeknete, že jsem zbytečný pesimista, ale já tvrdím, že půjdeli to takhle dál, budeme mít zanedlouho všichni hory peněz, ale nebudeme mít, co jíst. A pak přijde doba, že nebude mít, kdo jíst. Prohlédne lidstvo včas?
Z toho vyplývá má odpověď. Samozřejmě je třeba přesvědčit lidi (nevím, jak), že normální je nekouřit, neboď předpokládám, že ještě žádný člověk neviděl v přírodě zvíře, aby slastně fetovalo kouř z ohně. Zvířata, která jednají, jak my lidé rádi tvrdíme "instinktivně", před ohněm prchají.
V přírodě člověk velmi často najde zdarma odpovědi na věci, které jsou zdánlivě neřešitelné, jenže člověk je tak "dokonalý", že od přírody žádné rady nepotřebuje, a když něco potřebuje, tak si to koupí. Že?
Zakazovat reklamu na cigarety samozřejmě, pokud chceme omezit kouření, smysl má. Lidé velmi rádi dělají, co se jim jakýmkoli masovým médiem předkládá, aby byli "IN". Používat vlastní mozek lidi (homo rádoby sapiens) unavuje. Jednodušší je se přidat.
Kouření na veřejných prostranstvích je samozřejmě neomluvitelné ve vztahu k nekuřákům, kteří se nemohou bránit vdechování kouře z cigaret, pokud samozřejmě, řekněme na pracovištích, nejsou schopni zadržet dech na 8 hodin (odtamtud se nedá uniknout bez následků).
Zakazování kouření samozřejmě je omezováním svobody kuřáků, ale různá omezení v souvislosti s kouřením jsou hlavně důležitým malým pidikrůčkem k rozsáhlým opatřením, která bude muset lidstvo učinit, budeli chtít uchovat hodnotný život na naší planetě, která je ještě pořád krásná.

Doporučujeme

Články odjinud