Kuřecí kuličky na jehle s houbami a zeleninou

6. 11. 2001
Kuřecí kuličky na jehle s houbami a zeleninou
Výborný recept na kuřecí kuličky na jehle. Vypadá to nádherně a ještě lépe to chutná.

Kuřecí kuličky na jehle s houbami a zeleninou

Suroviny (6 porcí):

600 g vařeného nebo smaženého vykostěného kuřecího masa
2 plátky bílého chleba
3 šalotky
2 malá vejce
2 lžíce čerstvě nasekaného zázvoru
Sůl, pepř
2 lžíce kari
500 g hnědých žampionů (Portobello)
1-2 červené masité papriky
2 malé cukety
Olivový olej

Nakrájejte maso na kostičky. Rozsekejte spolu s chlebem po částech velkým sekacím nástavcem BC a dejte do mísy. Oloupejte zázvor. Rozsekejte šalotky a zázvor sekacím nástavcem HC.

Vše smíchejte, osolte, okořeňte pepřem a kari a dejte na 20 minut do mrazáku.
Očistěte žampiony a překrojte napůl. Z červených paprik odstraňte semeníky a papriky nakrájejte na větší kousky. Omyjte a osušte cukety a nakrájejte na 1,5 cm silné plátky.
Z masa tvarujte malé kuličky (každou asi z 1 čajové lžičky masové směsi) a napichujte na jehlu střídavě s houbami, paprikou a cuketou. Potřené olivovým olejem můžete opékat na grilu, smažit na pánvi nebo grilovat v předehřáté troubě.

Tyto recepty byly navrženy a vyzkoušeny pro ruční mixér Braun Multiquick Professional MR 5000 - více informaci zde.

Zdroj: Ewing PR

Témata článku:   

Přečtěte si také

Horoskopy

Vyplatí se vám, začnete-li si víc všímat svého okolí. Přátelé a známí vám budou právem připadat vypočítaví, nenechte se opít rohlíkem. Hlavně nesmíte zůstat doma. Jestli toužíte po…

Nejčtenější články