Kuřecí prsa na grilu: Jak připravit chutné a šťavnaté steaky z kuřete?

13. 5. 2022
Kuřecí prsa prahnou po marinádě, která zabraňuje při tepelné úpravě jejich vysušení. Připravte si několik druhů lahodných kombinací, jež z fádní drůbeže učiní dokonalou pochoutku, a užijte si grilovací sezónu!

Kuře už jen šťavnaté

Kuřecí maso obsahuje velmi málo tuku, čímž se při grilování snadno vysuší. Proto je vhodnější používat maso s kůží, která mu dodá potřebný tuk i chuť. Kuřecí maso na gril nikdy nerozklepáváme. Po naklepání bývá maso sice křehčí, ale v závěru bude suché, protože všechny šťávy vytečou. Suchému kuřecímu steaku se vyhnete také tak, že ho předem potřete alespoň na pár minut kvalitní majonézou. Potřebné tuky, olej a kyselé přísady v ní obsažené zaručí, že se na grilu zatáhnou šťávy a maso se nepřichytí na grilovací mřížku. Po sundání z grilu ho nechte pár minut odpočinout, až poté rozkrojte.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Začátek týdne bude velmi náročný, ale nakonec si své přešlapy uvědomíte. Neberte nic na lehkou váhu a soustřeďte se na všechno pozitivně. I kolegové vás ocení, ale nesmíte chodit po…