14
Fotogalerie

Kuriózní hotely nabídnou netradiční ubytování

O tom, že ubytování na cestách nemusí být vždy jen stereotypní a nudnou záležitostí, vás přesvědčí následující výběr těch nejzajímavějších hotelů a hotýlků ze všech koutů světa.

Kanalizační roura přeměněná v hotel

Vskutku netradiční prostor k ubytování nabídne německý Das Park Hotel. Zákazník zde může strávit noc v odpadním potrubí, které je upraveno na malý pokoj s manželskou postelí. Do velmi skromně vybaveného interiéru je zavedena elektřina, která napájí malou lampičku a vyhřívanou deku pro oba nocležníky. Ironií je, že ačkoliv bydlíte „v kanalizaci“, tak na WC si musíte dojít mimo své obydlí.

Luxusní hotel sloužil dříve jako kriminál

Koho láká strávit pár nocí v kriminále, nemusí kvůli tomu páchat žádný zločin. Stačí se ubytovat v hotelu The Liberty (Svoboda) v americkém Bostonu. Památkově chráněná budova sloužila dříve jako věznice, ve které si odpykávali svůj trest nejhorší zločinci z Bostonu a okolí. Po revoltě vězňů kvůli špatným životním podmínkám byla věznice v roce 1990 uzavřena a o deset let později zrekonstruována a přestavěna na luxusní hotel.

Kabinové hotely v Číně

Jako králíkárna pro přerostlé králíky působí kabinový hotel v čínské provincii Xi'an. Jednotlivé „pokoje“ mají rozměr 2 x 1 x 1,2 metru, takže netřeba ani říkat, že mezi klaustrofobiky příliš oblíben není. Kromě lůžka má host k dispozici televizor, lampičku, malý stolek, skříňku na ošacení či malý hasicí přístroj pro neočekávané události. Vzhledem k velmi nízké ceně za ubytování se kabinové hotely těší čím dál tím vyšší oblibě, a proto není divu, že jejich počet neustále narůstá.

Ubytování v oblacích

Milovníci luxusu a dobrého výhledu si přijdou na své v hongkongském hotelu Ritz-Carlton. Pětihvězdičkový hotel se může pochlubit ojedinělým primátem - se svojí výškou 490 metrů je momentálně nejvyšším hotelem světa. Ve 118 patrovém hotelu se nachází 312 luxusně vybavených pokojů, kde vám za ten nejlevnější naúčtují cca 30 tisíc za jednu noc. Pokoje v nejvyšších patrech s úžasným výhledem jsou potom doslova k „nezaplacení“.

Stylové bydlení po eskymácku

Pokud se řadíte mezi příznivce sněhu a Eskymáků, můžete si na vlastní kůži vyzkoušet přenocovat v jednom z několika stylových skleněných iglú. Hotel Kakslauttanen, který toto netradiční ubytování nabízí, se nachází na severu Finska za severním polárním kruhem. Mrazu se však bát nemusíte. Všechna iglú jsou příjemně vytopena ústředním topením a skrze nenamrzající sklo nabídnou romantický výhled na oblohu plnou hvězd či na polární záři. V areálu je k dispozici také pravá finská sauna.

Dovolená v létajícím talíři

Pokud se po noci strávené ve finském iglú vydáte jihozápadním směrem, narazíte po 550km na malé švédské městečko Harads. V lesích za městem se přímo mezi stromy ukrývá hned několik kuriózních hotýlků, z nichž jeden z nich má tvar přistávajícího létajícího talíře. Do útulně zařízeného interiéru s malými kulatými okénky se proto dostanete pouze po žebříku. Hotelový komplex Treehotel, jehož součástí je i tento talíř UFO, získal v roce 2011 cenu Grand Tourism Prize a pro líbánky milovníků sci-fi je doslova jako stvořený.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud