Kurzy šití i výtvarky aneb Vše pro vaše zručné dítě

Kurzy šití i výtvarky aneb Vše pro vaše zručné dítě

Tvořivost je zdrojem pokroku i zábavy. Taky máte doma dítě, které by neustále něco vyrábělo, tvořilo, nebo si kreslilo? Buďte rádi. Je to lepší způsob trávení volného času než pouhé sezení u počítače nebo s mobilem v ruce.

Pomáhá rozvíjet dětskou fantazii, zvyšuje zručnost dítěte a jeho dovednosti. Neodhánějte děti od tvoření, podporujte je v tom. Pečte s nimi, vařte s nimi, společně si modelujte, kreslete, lepte, vyrábějte. Až vám dojdou síly i nápady, můžete si vypomoci kurzem, kde s dítětem bude tvořit zase někdo jiný.

kurz-titi.jpg

Jak rozvíjet dětskou tvořivost?

  • Nevnucujte dítěti své názory a představy o tom, jak mají věci vypadat.
  • Nechte děti najít jejich cestu k cíli.
  • Vytvořte dítěti takové podmínky, aby mohlo být kreativní. K tomu potřebuje prostor, klid i nějaké pomůcky.
  • Hrajte si spolu, fantazírujte, ale nebojte se ani reality. Ta děti přitahuje a baví.
  • Neříkejte „ne“, hledejte společné řešení.
  • Nechte děti přemýšlet a najít odpověď i na tu nejvšetečnější otázku.
  • Dopřejte dětem i jiný zdroj inspirace, než jste vy samotní.
dti.jpg

Kde hledat inspiraci?

Děti najdou inspiraci všude kolem sebe. Setkávejte se s lidmi, kteří něco umí a mohou se o to podělit s ostatními. Všímejte si, co děti baví a když už chcete společně někam vyrazit, vezměte to v potaz. Staví dítě rádo koleje? Vezměte je na výstavu vláčků. Rádo kreslí? Zajděte si na nějakou výstavu. Chce se něco naučit? Umožněte mu to.

Náš tip: Jestli dítě rádo kreslí, pomozte mu rozvíjet se a přihlaste ho na kurz kreslení. Rádo šije? Kurz šití a oděvní tvorby ho určitě nadchne. V kurzu kreslení si vyzkouší různé techniky, nahlédne do historie, dokonce si najde i nové kamarády. Na kurzu šití se seznámí s různými druhy šicích strojů, naučí se rozeznávat stehy i materiály. Ušije si tašku, plyšáka, možná i kalhoty.

Kde takové kurzy najít?

Slyšeli jste už o výtvarném ateliéru Draw Planet v Praze? Nabídka jejich kurzů je široká. Děti mohou navštěvovat kurz kreslení a malování, pro mládež je tu i kurz počítačové grafiky nebo kurz programování a robotiky. Kdo si chce obohatit šatník vlastnoručně šitým kouskem, ten taky nepřijde zkrátka.

Kurzy probíhají v příjemné atmosféře výtvarných ateliérů, kde čekají milí lektoři. Každá lekce je unikátní. Děti se něco naučí, něco si vyzkouší, zapomenou na starosti. Ani nepostřehnou, že se lekce chýlí ke konci.

mlade.jpg

Proč si vybrat právě kurzy v Draw Planet?

  • Pohodové prostředí
  • Zkušení lektoři
  • Veškeré pomůcky vám na kurzu poskytnou, vy s sebou nemusíte nic nosit.
  • Poměrně flexibilní náhrada zmeškaných lekcí

Podpořte své děti a jejich tvořivost. Dejte jim ten nejlepší základ do života. Vezměte je do Draw Planet, možná si tam nějaký kurz vyberete i vy sami. Nabídka je opravdu široká.

Doporučujeme

Články odjinud