Květen, měsíc péče o nohy

Květen, měsíc péče o nohy

Nevhodné obutí je jednou z příčin problémů s nohama, kterými trpí 80 % dospělé populace. Noha během dne v závislosti na teplotě a míře námahy mění svůj objem a tvar.

"Květen, měsíc péče o nohy"

"Nevhodné obutí je jednou z příčin problémů s nohama, kterým i trpí 80 % dospělé populace. Noha během dne v závislosti na teplotě a míře námahy mění svůj objem a tvar. Například těsné boty či dlouhé stání zhoršují oběh krve, v důsledku toho se žilní stěny rozšiřují a voda z krve prosakuje do okolní tkáně, čímž vzniká otok.
Kvalitní obuv má zásadní význam jak pro dolní končetiny, tak i pro křížovou oblast zad, a proto je důležité věnovat větší pozornost jejímu výběru. Pružná a přizpůsobivá obuv napomáhá nejenom správné cirkulaci krve, ale chrání také naše klouby a záda proti nárazovým vlnám vznikajícím při chůzi především po tvrdých městských chodnících", jak řekl MUDr Jan Rybka - ortoped..

Květen je většinou prvním jarním měsícem, kdy můžeme odhalit bosé nohy. A mnozí si až v tomto okamžiku všimnou, že nevěnovali svým nohám dostatečnou pozornost. Otázka problémů nohou je velmi choulostivé téma, a proto je zapotřebí si uvědomit, že dolní končetiny vyžadují přinejmenším stejnou pozornost jako třeba ruce nebo obličej. A že pěkné a pěstěné nohy jsou také vizitkou každého z nás.
"Lidé jsou zvyklí, že nohy v botách občas zkrátka bolí, otékají nebo se potí, a proto valná většina z nich stále nevěnuje dostatečnou péči svým nohám. Proto jsme se rozhodli vyhlásit v České republice májový měsíc jako "Květen, měsíc péče o nohy !", říká Miroslav Šebeňa, manager značky Scholl. V rámci toho byl zahájen provoz informační linky s číslem (02) 22193775, která je k dispozici ve všední dny od 9 do 17 hod. Školení pracovníci poskytnou zájemcům kompletní informace o produktech značky Scholl a jejich správném používání.

Kromě zdravého obutí nabízí značka Scholl také kompletní sortiment produktů pro péči o nohy - prostředky na suchou a ztvrdlou kůži, ošetření prstů a nehtů, poradí si s kuřími oky, otlaky a puchýři, vložky do bot.
Mezi nejpoužívanější patří přípravky k osvěžení nohou a přípravky zabraňující pocení a vzniku zápachu. Pro ženy jsou určeny deodorační spreje Fresh Step na nohy a Fresh Step do bot. Obsahují antibakteriální složky, které ničí bakterie a odstraňují zápach vznikající při pocení nohou. Tyto dva přípravky je vhodné používat současně, aby bakterie nemohly přecházet z obuvi na pokožku a naopak.
Pro muže jsou určeny deodorační spreje z řady Odour Control, taktéž na nohy a do bot. Princip účinku je stejný jako u sprejů Fresh Step, tyto však byly vyvinuty speciálně pro muže s ohledem na rozdílné hodnoty pH potu mužů a žen.
Řada Odour Control obsahuje také gel a zásyp, které jsou určeny oběma pohlavím.

Pro odstranění únavy nabízí značka Scholl koupelovou sůl a osvěžující sprej na nohy. Koupelová sůl je bohatá na kyslík a minerální látky. Aktivní kyslík se ve vodě postupně uvolňuje a jako v bublinkové koupeli "masíruje" unavené nohy.
Díky kombinaci mentolu a extraktu z lísky působí osvěžující sprej chladivým účinkem. Mentol nejprve zrychlí prokrvení pokožky, čímž se rychleji odplaví kyselina mléčná, a extrakt z lísky následně svaly zateplí a zklidní jejich činnost.

Pro muže i ženy je určena řada Athlete´s Foot obsahující protiplísňový sprej a zásyp
s obsahem vyššího množství antibakteriálních složek. Ťčinně ničí plísně a zároveň zmírňují svědění. Sprej a zásyp Athlete´s Foot jsou vhodným prostředkem prevence
i léčby plísňových onemocnění
. Zvláště jsou vhodné pro ty, kteří tráví spoustu času v uzavřené sportovní obuvi.

Zdroj: Scholl

Doporučujeme

Články odjinud