Kvůli bývalému manželovi jsem málem skončila na ulici

JUDr.David_Vozák
26. ledna • 13:23

Dobrý den, rád bych reagoval na vaše komentáře. Co píše autorka článku, je opravdu její příběh, není to žádný vymyšlené počtení pro čtenáře. Ve své praxi se každý den setkávám s příběhy lidí, které jsou občas k neuvěření, občas i nás překvapí, na co člověk přistoupí. Každý den k nám chodí klienti občas s neuvěřitelnými příběhy, občas na pokraji psychických a fyzických sil. Mnozí z nich jsou v tak hrozivé dluhové pasti, že jim třeba po zaplacení všech dluhů zbude na živobytí třeba jen tisíc korun na měsíc. I s takovými případy jsem se setkal.Tento článek jsem si neobjednal a byl jsem na něj upozorněn až mojí kolegyní, velice často působím v médiích, kde komentuji situaci v oblasti insolvencí, dále zcela bezplatně a ve svém volném čase provozuji poradnu na serveru emimino.cz, kde odpovídám na dotazy ohledně insolvencí, jsem častým hostem v Českém rozhlase, nebo rádiu Impuls či garantem projektu Finanční rádce na TV Nova, dlouhodobě rovněž bojuji za větší finanční gramotnost v České republice. Jsem rád, že se naší klientce se daří, přiznat světu svůj omyl chce opravdu velkou dávku odvahy. K vašemu komentáři si dovolím poznámku, že popisuje vcelku přesně procesní úkony, které se musejí při ukončení oddlužení a pro vydání osvobození realizovat. Mýlíte se ale v jedné podstatné věci. Splní-li dlužník oddlužení, nedokáže věřitel pouhým svým nesouhlasem zabránit tomu, aby soud osvobození dlužníku vydal. Věřitel může pouze namítat, že nebyly splněny podmínky oddlužení. A toto musí prokázat. Jinak je při splnění oddlužení vydáváno osvobození pro dlužníka (samozřejmě po jeho žádosti) automaticky.S pozdravem JUDr. David Vozák, jednatel společnosti Abivia.cz

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud